Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Zotter čokolada

 

Enkratne umetnije iz ekološke čokolade
To je lahko samo Zotter čokolada!

zotter-cokolada2

Značilnosti Zotter čokolad:

  • Različni okusi,
  • Čokolade, ki so prejele več uglednih mednarodnih nagrad,
  • Najvišja kakovost,
  • Nagrajena zasnova,
  • Tipičen avstrijski proizvod,
  • Ustvarjalno blago,
  • Pravična trgovina – Fair trade,
  • Vsi izdelki so ekološki,
  • Doma narejena čokolada: popoln nadzor skozi celotno verigo proizvodnje - od kakavovega zrna do čokoladne tablice.

Če veste, od kod izviravaša hrana in kako je bila hrana proizvedena,bota večja tudi vaše zadovoljstvein užitek pri uživanju hrane.

zotter-cokolada3

Tu so 3 koraki, kako se naredi Zotter čokolada:

1. korak

Surovine prihajajo iz Latinske Amerike, Avstrije in drugih krajev pod skrbnim nadzorom predstavnikov Zotterja. Zgodba vsake tablice čokolade se začne s kmeti. V gozdovih kakava v Latinski Ameriki, uspeva  surovi kakav, ki se predela v čokolado v Zotterjevitovarni v Berglu v Avstriji. Kakav je klasična vrsta pridelka ampak, kmetje ne vedo, kaj je narejeno iz njega. Oziroma, ne ukvarjajo se s skončnim produktom. Zaradi se je Zotter tesno povezal s pridelovalci kakava. Kmetje naj bi videli, kaj je ustvarjeno iz njihovega kakava in zakaj je vsak korak pomemben pri obdelavi in tako lažje razumejo pomembnost kakovostnega pridelka.

Pri Zotterju za proizvodnjo svojih čokolad uporabljajo in obdelujejo surovi,ekološko pridelani kakav iz Paname - Costarike - Nicarague - Peruja– Bolivije - Ecuadorja - Brazilije in Dominikanske republike. Vsi njihovi dobavitelji surovin so certificirani kot ekološki in so del verige poštene trgovine – Fair trade. Njihov kakav je etično in ekološko pridelan in ne bo pustil slabega okusa v ustih.

V sodelovanju z avstrijsko agencijo za razvojno pomoč in organizacijo Horizont3000 ter nevladni  organizacijami, kot tudi v sodelovanju s pobudoEineWeltBraunau so uspešno začeli projekt »Kakav proti revščini« s tremi kakavnimi zadrugami iz Nikaragve.

Namen Zotterjaje podpreti ambiciozne male kmete, ki gojijo ekološke proizvode z ljubeznijo. Po eni strani je to del filozofije proizvajalca ekoloških čokolad Zotter, po drugi strani te kmeti z ekološkimi izdelki zagotavljajo najboljšo kakovost.

zotter-cokolada4

2. korak k popolnosti ekološke čokolade Zotter

Zotter čokolade nastajajo zaradi truda in predanosti odlične ekipe, ki šteje več kot 100 zaposlenih,v rodni vasi ustanoviteljev - v Berglu blizu Riegersburga.

V Zottru ne le ustvarjajo neverjetna polnilaza ročno izdelane čokolade, ampak tudi čokoladne mase. Čokoladne tabliceobstajajo že 150 let, čokolada že približno 3000 let, ampak razvoj čokolad se še nadaljuje in Zotter pomembno prispeva k razvoju sanjskih čokoladnih užitkov. Pri Zotterju izdelujejo čokolade od kakavovega zrna do čokoladne tablice. To pomeni, da se vrečke surovega biološkega kakava dostavijo neposredno do Zotterja, kjer se najprej pražijo, nato zmeljejo in na koncu predelajo v čokoladne tablice. Tako delajo pri Zotterju, enemu vodilnih proizvajalcev ekobio čokolad na svetu. Namen tega je, da se vsaka sorta kakava lahko predela na način , ki je idealen za to zvrst kakava. Namreč, surovi kakav iz Nikaragve je potrebno predelati na drugačen način, kot surovi kakav iz Brazilije, čeprav je končni rezultat v obeh primerih, zelo okusna in očarljiva ekološka čokolada. Vendar se v teh različicah čokolade še vedno okusi biološki kakav določene regije.

zotter-cokolada5

3. korak k popolnosti ekološke čokolade

Ta tretji korak k popolnosti Zotterjevihekobio čokolad je oblikovanje in umetniško oblika. Zotter čokoladeimajo še eno posebnost. Vedno so postavljene v umetniško navdihnjeno embalažo in imajo unikatno obliko.Ustvarjalni umetnik Andreas H. Gratze, je odgovoren za oblikovanje čokolad Zotter. Andreas ustvari novo slikovito ali duhovito temo za vsak nov okus Zotter čokolade. Andreas meni, da oblikovanje ne sme podcenjevati inteligenco svojih strank, temveč mora biti razburljivo in zahtevno.

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x