Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

10 znakov, da vaše telo potrebuje razstrupljanje

 

Kako lahko ugotovite, kdaj potrebujete razstrupljanje celotnega telesa? Vaše telo vam bo to povedalo samo, vi morate le vedeti, katere znake iskati, ko skuša komunicirati z vami.

znaki-da-telo-potrebuje-razstrupljanje1
Velikokrat so to simptomi, ki se pri vsakem od nas pojavijo od časa do časa. Prav zato moramo biti pozorni na to, kako pogosto se pojavijo – recimo, ali se pogosto počutite izčrpane, ste pogosto zaprti ali trpite zaradi slabe prebave.

Če se vam pogosto dogaja kaj od naštetega, ste lahko prepričani, da vaše telo potrebuje razstrupljanje. Morda vam to ne bo popolnoma odpravilo vseh težav, vendar je dobra začetna stopnička do popolne ozdravitve.

1. Malo energije/izčrpanost

Glede na priljubljenost kave in energijskih pijač bi lahko sklepali, da smo sredi epidemije utrujenosti. Vendar pa zatekanje k stimulantom, kot sta kofein in tavrin, dolgoročno vse le še poslabša. Po navadi hitro pridobljenemu višku energije sledi tudi hiter padec, po katerem se počutimo še slabše kot prej. In ne le to, te pijače tudi zelo obremenjujejo jetra, poslabšajo vaše počutje in vas ujamejo v zmešnjavo nihanja v energiji.

Če se že zjutraj zbudite utrujeni in se vaše počutje čez cel dan ne izboljša oziroma postanete še bolj zaspani, bi vsekakor morali premisliti o razstrupljanju svojega telesa. Očiščenje črevesja v kombinaciji z dobrim programom za razstrupljanje vam lahko pomaga izločiti odpadne snovi in toksine iz telesa, zaradi česar se boste počutili bolje.

Kako pomaga razstrupljanje: razstrupljanje vam bo pomagalo iz sebe odplakniti stvari, ki vam onemogočajo, da bi se počutili polne energije.

2. Zaprtost

Kronična zaprtost kaže na to, da nekaj v vašem prebavnem sistemu ni v redu. Če ste že poskusili svojim obrokom dodati več vlaknin in svoje prehranjevanje prilagodili zaprtosti, pa ste vseeno še vedno dobili slabe rezultate, vam verjetno vaše telo sporoča, da potrebuje razstrupljanje. Stalna slaba prebava je običajen pokazatelj.

Če se je v vašem črevesju čez leta nakopičilo veliko odpadnih snovi, vključno z zadrgnitvijo fekalnih snovi, morda zaprtost predstavlja le en simptom veliko večjega zdravstvenega problema.

Poleg tega, da si očistite črevesje, morate svojemu telesu zagotoviti tudi veliko zdrave hrane, kot sta sveže sadje in zelenjava, ter prenehati vnašati cvrtje in druga nezdrava živila. Tako bo vaše telo dobilo odmor ter tudi potrebne vitamine in minerale.

Kako pomaga razstrupljanje: očiščenje črevesja je v primeru daljše zaprtosti bistvenega pomena. Ne le, da bo učinkovito očiščenje vašega črevesja vaše debelo črevo očistilo vsakršnih zastalih iztrebkov, prav tako vam bo prečistilo prebavila in izboljšalo njihovo zdravje.
znaki-da-telo-potrebuje-razstrupljanje2

3. Zamegljene misli/nesposobnost koncentracije

Na trgu je več energijskih pijač, ki obljubljajo, da vam bodo pomagale pri koncentraciji. To se dogaja predvsem zato, ker ima s tem veliko ljudi težave, kar pomeni, da potrebujejo razstrupljanje, da se znebijo vseh toksinov, ki so jim vsak dan izpostavljeni.

Če neprestano ugotavljate, da se v svojem naravnem stanju težko osredotočate in vam misli nenehno uhajajo drugam, vam vaše telo najverjetneje sporoča, da je čas za razstrupljanje. Ne interpretirajte njegovih sporočil kot potrebo po energijski pijači ali tabletah.

Ko se enkrat znebite toksinov v svojem telesu, ki so v njem v obliki kandide, težkih kovin itd., vas bo presenetilo, koliko lažje se boste osredotočili, ostali pri stvari in dejansko opravili vse, kar si boste zadali.

Kako pomaga razstrupljanje: vašemu telesu pomaga, da se znebi toksinov, ki onemogočajo vašim možganom, da bi funkcionirali s polno paro. Že samo očiščenje kandide lahko pomaga obnoviti jasnost vaših misli, koncentracijo in fokus, saj se tako iz vašega telesa izločijo odvečne in škodljive glive kandide.

4. Občutek depresije

Vaše počutje je močno odvisno od tega, kaj vnašate v svoje telo. Vaše počutje se lahko spremeni s pravim ali napačnim obrokom, daljše prehranjevanje z živili, ki so slabe kakovosti ali celo toksična, pa vas lahko pahne celo v depresijo.

Problem pri tem je, da tudi takrat, ko poskušate izboljšati svoje stanje z boljšo prehrano, toksini ta hranila blokirajo, tako da ne morejo priti do vaših možganov. Toksini imajo to zoprno sposobnost, da se nakopičijo v telesu in lahko tam ostanejo, dokler jih neka sila ne odpravi. V takem primeru vam pride prav razstrupljanje, ki bo vaše misli ponovno spravilo na pravo pot.

Pomembno je, da razlikujete med potrtostjo, depresijo in klinično depresijo. Če sumite, da ste klinično depresivni, se o možnem zdravljenju obvezno posvetujte s svojim zdravnikom.

Kako pomaga razstrupljanje: razstrupljanje vam pri klinični depresiji ne bo kaj prida pomagalo, zato se v takem primeru posvetujte s svojim zdravnikom. Kar se tiče odvračanja depresivnih misli, pa vam razstrupljanje lahko še kako pomaga. Vaše telo očisti toksinov, ki vas lahko ohranjajo ujete v vzorcih negativnega mišljenja, in vam da nov pogled na svet.

5. Debelost/težave z izgubo telesne teže

Če ne morete doseči svoje idealne teže niti po več iskrenih poskusih, ste morda v brezizhodnem boju zaradi toksinov v vašem telesu.

Četudi spremenite svojo prehrano in v telo začnete vnašati zdravo hrano, to ne pomaga tako, kot bi vi pričakovali, saj so v vašem telesu odpadne snovi, ki preprečujejo absorpcijo vitaminov in mineralov, ki jih ta živila vsebujejo.

Ko razstrupite svoje telo, lahko začnete popolnoma na novo, namesto da ste že na začetku v neugodnem položaju. Ne le, da razstrupljanje pomaga telesu izločiti odpadne snovi in ob tem tudi izgubiti težo, temveč vaše telo pripravi tudi na zdravo izgubo teže s pomočjo boljše prehrane in telesne aktivnosti.

Kako pomaga razstrupljanje: razstrupljanje vaše telo očisti, tako da veliko lažje skrbite za zdravje svojega telesa, kot bi v primeru, če bi še vsebovalo nakopičene toksine.

6. Težave s spanjem

Prevelika količina toksinov v vašem telesu vas lahko ponoči ohranja v budnem stanju, saj zmotijo vaš naravni cikel. Tako se celo noč premetavate, dobite pa bolj malo spanca. Melatonin vašemu telesu sporoča, da je čas za spanje, ampak preveč toksinov v telesu lahko zmanjša količino izločenega melatonina in s tem otežuje vaš spanec.

Ko je vaše telo več časa v nenaravnem stanju, kar se zgodi, ko imate v telesu preveč toksinov, lahko popolnoma padete iz naravnega ritma. Posledično boste zvečer več časa pokonci in se zjutraj zbujali kasneje, kot je potrebno, ali pa se boste počutili tako, kot da potrebujete veliko več spanca, kot ga v resnici.

Poskusite z razstrupljanjem, preden posežete po uspavalnih tabletah, ki bodo vašemu telesu povzročile le še več preglavic.

Kako pomaga razstrupljanje: vašemu telesu bo razstrupljanje vrnilo njegov naravni ritem in ga spravilo v normalno stanje. Potem bo lažje sledilo dnevnemu ciklu – izločanje melatonina bo povzročilo zaspanost ob primernih večernih urah, zjutraj pa se boste zbudili sveži, naspani in polni energije.

znaki-da-telo-potrebuje-razstrupljanje3

7. Seksualne motnje

Veliko težav s spolnostjo bi lahko namesto s tabletami in drugimi izdelki odpravili s pomočjo razstrupljanja. Vaši spolni organi se obnašajo podobno kot vaši drugi organi, kar pomeni, da jih prevelika količina toksinov v vašem telesu lahko vrže iz tira.

Veliko ljudi, ki opravi razstrupljanje, opazi večjo vzburjenost in se bolje odreže pri seksu kot pred razstrupljanjem.

Če še nikoli niste razstrupili svojega telesa in je vaša spolna sla postopoma pešala, to verjetno ni znak staranja, temveč le pokazatelj, da vaše telo potrebuje razstrupljanje.

Kako pomaga razstrupljanje: če vaši spolni organi ne dobivajo potrebnih mineralov in vitaminov za pravilno funkcioniranje zaradi toksinov v vašem telesu, bo njihovo delovanje opešalo in kaj lahko boste zapadli v samoobtoževanje.

8. Nerazložljivi glavoboli

Razlog za nekatere glavobole je enostavno prepoznati kot posledico stresnega dne ali velikega hrupa. Vendar če trpite zaradi rednih glavobolov brez nekih očitnih razlogov, je morda čas za razstrupljanje vašega telesa.

Vaše telo vam z glavoboli precej zanesljivo sporoča, da nekaj ni v redu. Tako pridobi vašo pozornost, in če je glavobol prehud, lahko popolnoma odpoveste. Namesto da zdravite simptome bolečine, preverite, ali jo povzročajo toksini v vašem telesu.

Preden posežete po še enem sredstvu za lajšanje bolečin ali začnete skrbeti, da boste te glavobole trpeli do konca življenja, poskusite razstrupiti svoje telo, da vidite, ali so jih povzročili toksini v vašem telesu. Naj vas opozorimo, da bodo vaši glavoboli morda postali hujši med samim razstrupljanjem, ampak ko bo vaše telo prečiščeno, bodo izginili ali pa bodo vsaj veliko manj boleči in pogosti.

Kako pomaga razstrupljanje: razstrupljanje pomaga telesu, da se znebi nečistoč, zaradi katerih ste bolj nagnjeni h glavobolu.

9. Nerazložljiva bolečina in togost

Ali se zbujate zjutraj razboleli in togi, čeprav prejšnji dan niste počeli ničesar, kar bi lahko to povzročilo? Če se ukvarjate z grobim športom, je popolnoma razumljivo, da se počutite, kot da bi vas povozil tovornjak. Ampak kaj pa, ko razloga, da se tako počutite, ni?

Ko so v vašem telesu nakopičeni toksini, ki se jih morate znebiti, boste veliko bolj nagnjeni k vnetjem, saj do njih vodi veliko hrane in pijače s toksini.

Če nikoli niste izvedli razstrupljanja, s katerim bi te toksine odpravili iz vašega telesa, so se ti čez leta nakopičili in lahko povzročijo nerazložljivo razbolelost in togost telesa.

Kako pomaga razstrupljanje: razstrupljanje lahko pomaga pri zmanjšanju hudih vnetij in s tem omili bolečine, ki jih vnetja povzročajo v vašem telesu.

 

10. Problemi s kožo/alergije

Ali imate težave s kožo, a še noben ukrep do sedaj ni pomagal?Lokalno zdravljenje vam ne bo pomagalo, če je razlog za težave prehuda toksičnost vašega telesa. Čas je, da se lotite temeljnega problema in sledite preizkušenemu razstrupljevalnemu programu, ki odpravlja težave s kožo.

Morate se zavedati, da so pogosti stranski učinki razstrupljanja srbečice in drugi kožni problemi, še posebej če se izloča velika količina toksinov. Te posledice bodo odpravljene, ko boste končali z razstrupljanjem, tako da si jih ne razlagajte kot poslabšanje vašega stanja.

Kako pomaga razstrupljanje: razstrupljanje vpliva na vir težav in iz telesa odpravi toksine, ki povzročajo srbečico, izbruhe in alergijske reakcije na koži, pa tudi kihanje, kašelj in astmatična stanja.

 

 

Vir: http://www.endoriot.com/2014/04/10-signs-your-body-is-screaming-at-you.html

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x