Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Zlata veganska drobljena pita s kremasto kokosovo omako

pita-sladki-krompir-vegansko

Sestavine (za 4 osebe):

Zelenjava:

  • 1 velik sladki krompir,
  • 1 veliko korenje,
  • 1 srednje velika čebula,
  • 1 skodelica (100 g) koruze,
  • nekaj gob.

Kokosova omaka:

  • 100 g kremastega kokosa,
  • 1 zvrhana čajna žlička tapiokinega škroba (nadomestite ga lahko s tapiokino moko, koruznim škrobom ali koruzno moko),
  • 1 čajna žlička morske soli,
  • 2 stroka česna,
  • ¾ skodelice (200 ml) vode.

Drobljenec:

  • 1 skodelica (100 g) ovsenih kosmičev,
  • ½ skodelice (50 g) oluščenih sončničnih semen,
  • 1 čajna žlička morske soli,
  • 1 čajna žlička mletega koriandra,
  • ščepec črnega popra,
  • 3–4 jedilne žlice kokosovega olja,
  • večja vejica rožmarina.

Dodatki po okusu:

  • prgišče svežega peteršilja,
  • vejica svežega rožmarina.

Postopek priprave

Sladki krompir, korenje, čebulo in gobe narežite na koščke. Dajte jih v lonec in dušite približno 10 minut oziroma dokler se ne skuhajo.

Za kokosovo omako najprej narežite kremasti kokos na majhne delce in ga prestavite v manjšo ponev. Dodajte zvrhano čajno žličko tapiokinega škroba in vodo, v kateri naj se škrob dobro razgradi. Nato mešanici dodajte nasekljana stroka česna. Ponev postavite na majhen do srednje močan ogenj. Mešanica naj se ob nenehnem mešanju malce zgosti (v tem koraku se namreč topi kokos, hkrati pa se mešanica gosti zaradi dodanega škroba). Neprestano mešanje je ključnega pomena, saj sicer utegnejo nastati grudice. Ko omaka postane gosta in kremasta, mešajte še minuto, nato pa odstavite z ognja. V primeru, da se omaka nikakor noče zgostiti, dodajte še nekaj škroba – a ne pozabite ga najprej zmešati z malce mrzle vode, sicer se ne bo lepo vmešal in nastale bodo grudice.

Za drobljenec najprej fino nasekljajte rožmarin. Nato z žlico zmešajte vse sestavine: ovsene kosmiče, sončnična semena, sol, koriander, poper, kokosovo olje in nasekljan rožmarin. Dobro zmešano maso razdrobite s prsti.

Pečico segrejte na 200 °C. Pripravite pekač s premerom 18 cm in višino 8 cm (seveda je lahko tudi drugih dimenzij, a naj bodo podobne). Vanj stresite dušeno zelenjavo, nato nasekljana rožmarin in peteršilj, na koncu pa še kokosovo omako. Vse skupaj premešajte in maso poravnajte. Po vrhu z rokami nadrobite drobljenec in ga rahlo potisnite navzdol, da bo kompakten. V ogreti pečici pecite približno 30 minut oziroma dokler se vrh rahlo ne obarva. Postrezite takoj.

 

Vir: http://www.trinityskitchen.com/golden-veggie-crumble-pie-with-creamy-coconut-sauce/

http://www.care2.com/greenliving/11-creative-holiday-sweet-potato-recipes-including-chocolate-cake.html

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x