Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Živila, ki lahko upočasnijo sivenje las

 

Sivi oziroma beli lasje so posledica pomanjkanja pigmentacije in melanina. Gre pravzaprav za osnovno barvo las, ki sivkast odtenek dobi zaradi lomljenja svetlobe. Barvanje osivelih las je priljubljeno že precej časa, mnogi ljudje se namreč zaradi njih počutijo starejši, kot so v resnici. Čeprav so sivi lasje navadno posledica starosti, genov in stresa, lahko njihovo sivenje pospeši tudi pomanjkanje vitaminov in mineralov. Da bi čim bolj upočasnili sivenje, saj barvanje, kot je znano, škoduje lasem, poskusite z uživanjem naslednjih šestih živil.

 

Čičerika

Čičerika vsebuje precej visoke koncentracije vitamina B9. V le skodelici ga je kar 1114 mikrogramov, kar je skoraj dvakrat več od priporočene dnevne količine (400 mikrogramov).

 

Leča

Tudi ta je dober vir vitamina B9, ki pripomore k produkciji ribonukleinske (RNA) in dezoksiribonukleinske kisline (DNA). Pomembna je tudi za proizvodnjo rdečih krvnih celic in metionina, aminokisline, ki igra ključno vlogo pri ohranjanju barve las.

   

Spirulina

Spirulina je najboljši neživalski vir bakra (veliko ga je predvsem v jetrih različnih živali). Te tudi sicer zelo koristne modrozelene alge rastejo v morjih in slanih jezerih v subtropskih podnebjih.

Piščančje meso

Pomanjkanje vitamina B12 povzroča utrujenost, zasoplost, redčenje las, suhe lase in seveda tudi njihovo sivenje. Omenjeni vitamin je najlažje vnesti z uživanjem jajc, sira, mleka in piščančjega mesa. Znano je, da telo ob stresu porablja veliko vitamina B. Raziskave tako kažejo, da vnašanje večjih količin vitaminov skupine B (B6, B12 in B9 oziroma folne kisline) obrne proces sivenja las v roku treh mesecev.

 

Prirejeno po: http://www.eatthis.com/foods-to-prevent-gray-hair/?utm_source=nsltr&utm_medium=email&utm_content=pancakes&utm_campaign=etntNewsletter

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x