Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Zelenjavni kiš s skorjico sladkega krompirja, zelenjavo in kozjim sirom

 

Recept objavljamo v sodelovanju z blogom Cook Eat and Smile.

Količina sestavin je odvisna od velikosti pekača. Iz napisanega sem pripravila dve piti, premera 19 cm, ki zadostujeta za 2 osebi.

Sestavine:

Za skorjico…

2 srednje velika sladka krompirja (oziroma cca. 325 g naribanega, olupljenega gomolja)
sol
ščepec mletega čilija
1 jajce

Za nadev…

zelenjava po izbiri (koromač, rdeča paprika, ohrovtovi listi, črne olive)*
6 jajc
50 ml kokosovega mleka
50 + 25 g kozjega sira
sol in sveže mlet črni poper
kozji ghee** (klik)

*uporabi katerokoli vrsto zelenjave želiš, v kišeje pa se izredno lepo poda tudi por ali drobno narezana rdeča čebulica

**namesto gheeja lahko uporabiš običajno maslo ali katerokoli drugo maščobo (olivno, kokosovo olje…) sama ghee obožujem, kozji pa ob kozjem siru pač toliko bolje sovpada


Postopek:

Pečico ogreješ na 220 stopinj. Pekač premažeš z maščobo, obložiš s peki paprijem in zopet premažeš z maščobo. Tako se testo zagotovo ne bo prijelo.***

Krompir olupiš in naribaš. Položiš ga na čisto gazo, narediš ‘culico’ in iz krompirja iztisneš čim več tekočine. Ta korak je precej pomemben, sploh če želiš da je skorjica hrustljava.

V skledi razvrkljaš jajce in začimbe ter vmešaš krompir. Pretreseš na pekač in z rokami dobro pritisneš ob dno in robove. Pečeš približno 15 – 20 minut – dokler ni krompirček rahlo zapečen.

Medtem na maščobi nežno prepražiš na kockice narezano zelenjavo (razen oliv) – koromač, malce pozneje mu dodaš še papriko in ohrovt. Vmes soliš in večkrat premešaš. Rahlo ohladiš.

V skledi stepeš jajca, dodaš kokosovo mleko (po želji sladko smetano), sol in poper. Premešaš, v jajčno mešanico dodaš zelenjavo in nariban ali nadrobljen kozji sir (50 g).

Pečeno testo vzameš iz pečice, rahlo ohladiš, nato napolniš z nadevom in potreseš z nasekljanimi olivami ter preostankom sira (25 g). Pečeš na 175 stopinjah približno 20 minut, oziroma dokler jajca niso pečena tudi na sredini pite. Rahlo ohladiš in ješ še toplo, še bolje pa povsem ohlajeno.

***toplo priporočam uporabo pekača s snemljivim dnom ali pa takšnega za enkratno uporabo – ta je narejen iz tršega peki papirja (ki ga vseeno premaži z izbrano maščobo) ter ga po peki lahko tudi razrežeš in tako pito povsem nepoškodovano in v celem kosu z lahkoto vzameš iz njega.

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x