Uživajte v preprostem, a okusnem receptu za Gallete z zelenjavo!
Preprosto pripravljene rustikalne pite, vas bodo očarale s popolno kombinacijo krhkega testa in sočnega zelenjavnega nadeva.
Popolna izbira za lahko večerjo ali osvežilno kosilo.
Pripravite se na pravo eksplozijo okusov!
Recept by: Kefirolicious!
Priprava
- 1Pečico segrejemo na 175 C.
- 2Najprej naredite nadev. Vso zelenjavo, razen špinače, narežemo na majhne kocke.
- 3V globoko ponev dodamo olivno olje, nato pa narezano čebulo. Ko se čebula malo prepraži, dodamo še ostalo narezano zelenjavo. Zelenjavo v ponvi posolimo in vse dobro premešamo, ter pokrijemo. Med mešanjem dušimo približno 20 minut, da se zelenjava zmehča, nato dodamo še špinačo. Pokrijte za nekaj minut in mešajte, dokler špinača ne oveni. Ko ste nadev že naredil, ga pokritega v ponvi odstavite in pustite, medem pa naredite testo za galeto.
- 4V skledo dajte moko, sol in tapioko ter premešajte. Na kocke narezano maslo s prsti premešajte, da se poveže z moko. Nato dodajte jajce in kefir.
- 5Testo gnetemo toliko časa, da se vse poveže, nato pa ga razvaljamo v krog med dvema listoma peki papirja. Spodnji peki papir, na katerega položimo testo, prestavimo v okrogel pekač.
- 6Na sredino testa razporedimo popečeno zelenjavo tako, da rob testa (cca5cm) pustimo prazen. Ko razporedite zelenjavo, robove testa zapognete navznoter.
- 7Rob testa premažete s stepenim rumenjakom.
- 8Galeta naj se peče približno 40 minut oz. toliko časa, da se testo zlato rumeno obarva ( odvisno od moči vaše pečice).
0Komentarji
Izdelki, ki smo jih uporabili