Za kosilo polnega okusa smo danes pripravili zeleno rižoto z obilo sveže špinače in sočnim brokolijem, odlično začinjenim s parmezanom in hrustljavim pršutom.
Prava brzglutenska poslastica, ki vas bo navdušila!
Recept by: Kefirolicous!
Priprava
- 1Špinačo in brokoli operemo. Ločite cvetove od stebla brokolija.
- 2Od celotne količine zelenjavne osnove ločite 150ml, nato jušno osnovo, špinačo in cvetke brokolija mešajte v blenderju približno 15 sekund.
- 3V segreti ponvi popecite pršut, da postane hrustljav, nato ga odstranite iz ponve in položite na papirnato brisačo. da popije odvečno maščobo pršuta.
- 4V isto ponev, kjer ste pražili pršut, dodajte olivno olje in nato česen ter pražite, da česen zadiši. Nato dodajte riž in pražite, dokler ne postane svilnat.
- 5V ponev nato prelijte še preostalo juho, mešano zelenjavo in sol.
- 6Pokrito kuhajte na majhnem ognju približno 20minut oziroma toliko časa, da se riž zmehča in občasno premešajte. Če želite redkejšo rižoto, dodajte več jušne osnove ali vode.
- 7Ko je riž pripravljen, dodamo maslo, parmezan in limonin sok, vse skupaj dobro premešajte. Po potrebi lahko še solite.
- 8Pečen pršut narežemo na trakove.
- 9Postrezite toplo rižoto s pršutom in po želji lahko dodate še malo naribanega parmezana. Rižoti po želji dodamo suho belo vino.
- 10Uživajte v okusih!
0Komentarji
Izdelki, ki smo jih uporabili