Mislite, da je burek nezdrav obrok? No mi smo tukaj, da vas prepričamo v nasprotno. Namesto s sirom, smo ga pripravili s tofujem, bučo ter gobicami. Veliko bolj zdrav in enako okusen. Ker burek ni treba, da je masten, da bi bil slasten!


SESTAVINE
- 400 g tofuja z manj maščobe
- 400 g sojinega jogurta z manj maščobe
- 200 g vlečenega testa
- Mala žlička soli
- Ščep popra
- 500 g pečene oranžne buče
- 170 g v slanici vloženih gob
PRIPRAVA:
- Segrej pečico na 180 stopinj C.
- V multipraktiku zmešaj tofu, jogurt, pečeno bučo in sol.
- Že pripravljeno testo razgrni. S čopičem, ki ga pomakaš v vodo, premaži cel list testa, da ga navlažiš.
- Razdeli tofujevo maso na toliko delov, kolikor imaš listov testa.
- Na vlažen list testa, namaži maso iz tofuja, jogurta in buče, nanjo položi nekaj vloženih gobic in zavij list v rolo. Ponovi tako pri vseh listih testa.
- Nadevaj role na s peki papirjem podložen pekač in peci 40 minut.

Recept v sodelovanju z: Maja Kostanjšek
BIO izdelki
Iščete zdrave in dobre BIO izdelke? Oglejte si našo spletno trgovino!
Vaš Kalček