Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Zakaj bi morali piti vročo vodo z limono?

 

 

Vsi vemo, da je treba piti veliko vode. Ta navsezadnje sestavlja kar 65 odstotkov našega telesa, zato je treba poskrbeti, da so zaloge primerno obnovljene. Toda ali obstajajo resnične koristi dodajanja limoninega soka vroči vodi? Na kratko: da!

Prav vsaka celica v telesu potrebuje zadostno količino vode za pravilno delovanje. Voda je ključna za zdravje, pa naj bo to za navlažitev sklepov ali omogočanje električnega toka med možgani in celicami živčnega sistema. Dodajanje sveže iztisnjenega limoninega soka tej življenjski tekočini pa ne popestri le njenega okusa, temveč ji doda tudi koristi.

Kislina limone stimulira zdrav pretok žolčne kisline, kar pripomore k zagotavljanju odvečne maščobe in holesterola v črevesju. Poleg tega izločanje žolča stimulira kontrakcije v črevesju, s čimer zagotovi gibanje odpadnih snovi skozi črevesje. Ne zmanjša le časa njihovega potovanja po črevesju, temveč jim tudi preprečuje absorpcijo skozi črevesne stene v krvni obtok, kar je sicer način potovanja hranil v kri. Ta preprosti postopek onemogoča absorpcijo strupenih snovi in hkrati povzroča redno odvajanje odpadnih snovi iz telesa.

Limone vsebujejo tudi mnogo koristnih hranil, vključno z vitaminom C, magnezijem, ki sprošča mišice in živce, in fitonutrientom, imenovanim limonin. Slednji pomaga nevtralizirati strupene snovi v jetrih in po nekaterih podatkih celo deluje proti raku.

Idealno je, da vsako jutro začnete z velikim kozarcem vode s sveže iztisnjenim limoninim sokom – pri tem naj bo sok res pravkar iztisnjen in ne kupljen. Če je mešanica za vas prekisla, jo lahko posladkate z nekaj stevie.

Stevia je rastlina, ki je naravno stokrat slajša od belega sladkorja, njeno uživanje pa ne vpliva na raven krvnega sladkorja. A bodite pozorni, saj jo mnogo proizvajalcev kvari s škodljivimi dodatki in drugimi sladili. Priporočamo vam, da pred nakupom preverite oznake na izdelku.

Mešanici lahko dodate še malce kajenskega popra, ki izboljšuje krvni obtok in je tudi sicer znan po vplivih, ki jih ima na zdravje srca. Hkrati bo očistil tudi vaše sinuse, s čimer deluje proti sinusnim okužbam in prehladu, ki so v mrzlih dneh precej pogosti.

 

 

Povzeto po: http://www.care2.com/greenliving/why-you-should-drink-hot-lemon-water.html

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x