Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Začinjena veganska vijolična ovsena kaša s sladkim krompirjem

zacinjena-kasa-sladki-krompir

Sestavine (za 4–5 oseb):

Suhe:

  • 2 skodelici ovsenih kosmičev,
  • ½ skodelice surovega rjavega sladkorja (lahko ga nadomestite s kokosovim sladkorjem ali sladilom po izbiri),
  • 2 čajni žlički mletega cimeta,
  • 1 čajna žlička mletega pimenta,
  • 1 čajna žlička pecilnega praška,
  • ½ čajne žličke soli,
  • večji ščepec mletih klinčkov.

Mokre:

  • 1½ skodelice pireja iz vijoličnega sladkega krompirja,
  • 1½ skodelice katerega koli rastlinskega mleka,
  • 2 jedilni žlici mletih lanenih semen.

Postopek priprave

Pečico segrejte na 180 °C. Namastite 4 ali 5 majhnih (za skodelico velikih) pekačev ali pa jih obložite s papirjem za peko. V večji posodi dobro zmešajte suhe sestavine: ovsene kosmiče, sladkor, cimet, piment, pecilni prašek, sol in mlete klinčke. V drugi posodi enako storite z mokrimi sestavinami: pirejem sladkega krompirja, mlekom in lanenimi semeni. Mokre sestavine vmešajte v suhe in dobro premešajte. Z mešanico napolnite pripravljene majhne pekače in pecite 25–35 minut.

Okrasite jih lahko pred ali po peki, in sicer s penicami, čokoladnimi koščki, kokosom, mandlji, sončničnimi semeni, bučnimi semeni ali pekanovimi orehi.

Vir: http://www.care2.com/greenliving/11-creative-holiday-sweet-potato-recipes-including-chocolate-cake.html

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x