Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Začinjena kvinojina solata s koriandrovo-avokadovim prelivom

zacinjena-kvinoja

Sestavine (za 4 osebe):

  • 2 sladka krompirja,
  • 1 jedilna žlica olja,
  • 1 zvrhana čajna žlička kumine,
  • 1 zvrhana čajna žlička čilija v prahu (in malce kajenskega popra, če ste posebej pogumni),
  • sol in poper po okusu,
  • 400 g opranega in osušenega črnega fižola,
  • 400 g oprane in osušene koruze,
  • 1 narezana solata.

Preliv:

  • polovica avokada,
  • ¼ skodelice grškega jogurta,
  • ½ skodelice vode,
  • 1 skodelica listov in stebel svežega koriandra,
  • 1 strok česna,
  • ½ čajne žličke soli,
  • nekaj kapljic limetinega soka.

Če želite vegansko različico, le zamenjajte grški jogurt z alternativo, kot je na primer tofu ali še dodatna polovica avokada. A ne uporabite olja – olje in avokado nista dobra kombinacija.

Postopek priprave

Pečico ogrejte na 200 °C. Krompirja olupite in ju narežite na za grižljaj velike koščke. V manjši posodi zmešajte oljčno olje, kumino in čili v prahu ter z mešanico prelijte koščke krompirja. Pecite 10 minut, nato premešajte in povečajte temperaturo na 220 °C. Pecite še 10–15 minut, zopet premešajte in pustite v pečici, dokler krompir ne bo zapečen. Začinite s poprom in soljo.

Med pečenjem v mešalniku do gladkega zmešajte sestavine za preliv (avokado, grški jogurt, vodo, koriander, česen sol in limetin sok).

Fižol, koruzo, solato in krompir zmešajte s prelivom in postrezite. Poleg lahko postrežete še nekaj avokada ali čips.

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x