Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

VEGANSKI SUSHI

Sestavine:

158 g sushi riža

480 ml vode

45 ml riževega kisa

25 g sladkorja

1/2 žličke soli

nori alge

(poljubna) zelenjava

sojina omaka

Postopek:

Riž dobro operi.

Dodaj ga v srednje veliko posodo, s hladno vodo, in ga zavri.

Ko riž zavre, zmanjšaj temperaturo na nizko, pokrij s pokrovom in kuhaj okoli 10-15 minut.

Med tem, ko se riž kuha, dodaj rižev kis, sladkor in sol v manjšo posodo in zavri.

Ko se sladkor stopi zmes odstavi in popolnoma ohladi.

Kuhan riž odstavi in pokritega pusti stati še nadaljnjih 10 minut.

Riž popolnoma ohladi.

Ohlajenemu rižu dodaj ohlajeno mešanico kisa/sladkorja/soli in premešaj.

Nareži vso potrebno zelenjavo za sushi.

Vzemi debelejšo kuhinjsko krpo in jo prepogni v pravokotnik.

Nanjo postavi podlago za sushi, ovito s plastično folijo za živila.

Nori alge postavi tako, da bo groba stran na sprednji strani.

Z mokrimi rokami nanesi tanko plast riža.

Dodaj zelenjavo in sushi zavij.

Ponovi postopek za preostal riž in zelenjavo.

Na koncu sushi nareži in ga postrezi s sojino omako.

Suhi bo v hladilniku zdržal okoli 2-3 dni.

Pripravil: https://www.instagram.com/gasperkuha/

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x