Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Veganski praznični kebabi

rsz_sladki_krompir_kebab

Sestavine (za 5 oseb):

Limonina marinada:

  • 1 jedilna žlica ekstra deviškega oljčnega olja,
  • 2 jedilni žlici sveže iztisnjenega limoninega soka,
  • 1 čajna žlička naribane limonine lupinice,
  • 1 čajna žlička balzamičnega kisa,
  • ¼ skodelice zelenjavne juhe,
  • 1 nasekljan strok česna,
  • ½ čajne žličke posušenega šetraja,
  • ½ čajne žličke mešanice posušenih provansalskih zelišč,
  • ¼ čajne žličke zmečkanih žajbljevih listov,
  • ščepec soli,
  • ščepec popra.

Kebabi:

  • 230 g sejtana, narezanega na srednje velike koščke,
  • 5 majhnih krompirjev vrste »yukon gold«,
  • 1 majhen do srednje velik sladki krompir, narezan na približno 2 cm velike koščke,
  • ½ rdeče paprike, narezane na srednje velike koščke,
  • 1 srednje velika rumena čebula, narezana na srednje velike koščke,
  • 5 kukmakov ali šampinjonov,
  • 2 zvrhani skodelici kvašenega kruha, narezanega na 5 cm velike koščke,
  • po želji še 5 veganskih penic.

Postopek priprave

Za limonino marinado v manjši posodi zmešajte vse sestavine: oljčno olje, limonin sok, limonino lupinico, balzamični kis, zelenjavno juho, nasekljan česen, šetraj, provansalska zelišča, žajbelj, sol in poper.

V večji posodi zmešajte sejtan in limonino marinado. Sejtan naj se marinira, dokler ne pripravite vsega ostalega.

V večjem loncu s košaro za dušenje zavrite nekaj centimetrov vode. Približno 15 minut dušite koščke krompirja in sladkega krompirja. Krompir je pripravljen, če je, ko ga prebodete z vilicami, popolnoma mehek, ne sme pa ob tem razpasti. Če se zdi ena vrsta krompirja že pripravljena, druga pa še ni popolnoma mehka, prvo odstranite iz posode in nadaljujte z dušenjem.

V posodo z marinado dodajajte koščke paprike, gob, čebule in krompirja. Marinirajte 10 minut. V zadnjih minutah dodajte še koščke kvašenega kruha in premešajte, da se marinirajo prav vse sestavine.

Zunanji žar segrejte na 260 °C. Vse sestavine nataknite na kovinska nabodala – pri tem naj bodo seveda na vsakem vse sestavine, zaključite pa jih s koščkom sladkega krompirja, saj se bo ta odlično podal k penici (a te še ne dodajte).

Nabodala pecite približno 10 minut in jih vmes občasno obrnite, da bodo na vseh straneh enakomerno pečena. Ko so nabodala pečena, jih postavite na stran.

Vsako penico prebodite z vilicami in jih popecite na majhnem ognju (uporabite lahko plinski štedilnik ali svečo). Ko porjavijo, jih dodajte na konec nabodal in pri tem pazite, da se ne opečete na vročih kovinskih nabodalih. Pripravljena nabodala lahko postrežete z brusnično omako.

Vir:

http://cadryskitchen.com/2012/10/22/holiday-mash-up-thanksgiving-kebabs/

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x