Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Veganski mousse iz bele čokolade in poletni sezonski sadni preliv

Absolutno popolna penasta sladica, ki se topi v ustih. Dopolnjena z bogatim okusum bele čokolade in jagodičja. Boljše od tega ne gre!

Uživajte v tem mousse užitku!

Naj vam tekne!!!

Recept za mousse:

400 g svilnatega tofuja

1 kokos konzerva

¼ čajne žličke vanilije

130 g veganske bele čokolade

Konzervo kokosa čez noč postavimo v hladilnik. Uporabimo le strjeno kremo na vrhu ohlajene kokosove konzerve. Vse sestavine (vključno s kokosovo kremo) zmešamo v kozici in segrevamo, da se dobro premešajo in da se čokolada stopi. Nato jih nujno zmešamo v blenderju ali s paličnim mešalnikom. Tako naredimo mehurčke, ki bodo utvarili mousse strukturo.

Ohladimo v hladilniku, vsaj nekaj ur. Mousse je pripravljen ko je zelo kompakten/trden. Najboljši je naslednji dan.

Recept za sadni preliv:

100 g svežih češenj (brez koščic)

100 g svežih malin

50 g robid

1 žlica ribeza ali borovnic (cca. 20 g)

Uporabimo lahko poljubno sezonsko sadje. Naredimo lahko tudi 100% češnjev preliv, ki super paše k beli čokoladi. Če uporabimo samo eno vrsto sadja počasi dodajamo sladkor, da končna omaka ne bo presladka.

100 g vode

¼ čajne žličke vanilije

2 žlici demerara sladkorja (40 g)

1 čajna žlička limoninega soka

Sestavine zmešamo s sadjem in na nizkem ognju kuhamo vsaj 15 minut oziroma vsaj toliko, da se sadje razpusti in omehča.

1 čajna žlička koruznega škroba

4 čajne žličke tekočine iz sadnega preliva

Iz sadnega preliva vzamemo 4 čajne žličke tekočine in jih zmešamo z 1 čajno žličko koruznega škroba. Vlijemo v omako in kuhamo še nekaj minut, da se omaka zgosti. V kolikor se omaka ne zgosti kuhamo na prenizki temperaturi.

Polijemo čez ohlajen mousse, okrasimo z sezonskim sadjem in stepeno kokosovo smetano.

Recept: Anja Geč

Vaš Kalček

BIO proizvodi

Iščete BIO proizvode za ta recept? Pokukajte v našo spletno trgovino!

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x