Ta marmorni kolač je postal največji trač!
Iščeš nekaj idealnega za zajtrk, ob popoldanski kavi ali čaju ali večerjo s kozarcem toplega rastlinskega mleka?
Našli smo popoln recept za to!
Nič ni boljšega od klasične sladke poslastice, katere kontrastov se kar ne moreš naveličati.
Popolna kombinacija sočnega okusa vanilije in čokolade.
Recept by: Gašper kuha!
Priprava
- 1Pečico prižgi na 180 °C in obloži pekač s peki papirjem.
Priprava vanilijevega dela biskvita:
- 1V posodo za mešanje dodaj pšenično moko, koruzni škrob, pecilni prašek, sodo bikarbono, vanilijo v prahu, sol in sladkor. Vse skupaj dobro premešaj.
- 2Nato pa dodaj mandljev napitek, sončnično olje, sok polovice limone in vse skupaj premešaj.
- 3Maso za vanilijev del stehtaj, ji odvzemi 1/3 teže in jo prestavi v drugo posodo za mešanje, kjer boš v naslednjem postopku pripravil čokoladni del.
- 4(Moja skupna teža vanilijevega dela je tehtala okoli 940 g, kar pomeni, da sem za čokoladni del odvzel okoli 315 g vanilijevega dela).
Priprava čokoladnega dela biskvita:
- 1V 1/3 vanilijevega dela dodaj kakav, mandljev napitek ter vse skupaj dobro premešaj in postavi na stran.
- 2V pekač dodaj 2 žlici vanilijeve mase, nato pa 1 žlico čokoladne mase. Ponavljaj postopek, dokler ne porabiš obeh mas.
- 3Nato nežno premešaj vse skupaj s pomočjo ročaja kuhalnice, da ustvariš marmorni vzorec.
- 4Pekač postavi v pečico za okoli 50 minut, nato pa popolnoma ohladi.
- 5Postrezi še svežega. V dobro zaprti posodici pa zdrži tudi do nekaj dni.
0Komentarji
Izdelki, ki smo jih uporabili
Ekološko
Brez mleka
Brez jajc
Brez glutena
2,43 €