Sestavine (za 25 cm široko ponev, to je za približno osem oseb):
- 1½ skodelice prosa, ki je bilo vsaj dve uri namočeno v vodi
- ¼ skodelice belih chia semen
- 1 skodelica vode
- 1 skodelica olupljenih in na kocke narezanih bučk
- ¼ skodelice kokosovega sladkorja
- ½ čajne žličke soli
- ½ čajne žličke pecilnega praška
- ¼ skodelice stopljenega kokosovega olja
- 2 čajni žlički jabolčnega kisa
Postopek priprave
Pečico segrejte na 180 °C in s kokosovim oljem namastite železno ponev s premerom 25 cm (pazite, da nima plastičnega ročaja). Odcedite namočeno proso in ga sperite z vodo. Osušenega dajte v večji procesor za hrano in dodajte še chia semena, vodo, bučke, kokosov sladkor, sol, pecilni prašek in kokosovo olje. Mešajte, dokler ne nastane enotna, gladka zmes. Nato dodajte še jabolčni kis in zopet na hitro premešajte.
Maso vlijte v namaščeno ponev in pecite, dokler se sredina ob dotiku ne bo zdela čvrsta, približno 30–35 minut. Preden koruzni kruh narežete, počakajte približno 20 minut, da se malce ohladi. Ostanke lahko hranite v zaprti posodi približno tri dni oziroma v hladilniku do enega tedna.