Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Veganski francoski toast

Veganski francoski toast

Sestavine (za dve do tri osebe):

  • 6 približno 1,9 cm debelih rezin en dan stare ciabatte (ali druge vrste kruha, ki pa naj bo čvrst),
  • 1 skodelica mandljevega mleka,
  • 1 jedilna žlica javorjevega sirupa,
  • 2 jedilni žlici prosene, pirine ali polnozrnate pšenične moke,
  • 1 jedilna žlica kvasnih kosmičev (kar ni enako pekovskemu kvasu!),
  • 1 čajna žlička cimeta,
  • ¼ čajne žličke sveže zmletega muškatnega oreščka,
  • droben ščepec soli,
  • kokosova maščoba za ponev.

Posipi in prelivi:

  • sveže sadje,
  • javorjev sirup,
  • vegansko maslo,
  • sladkor v prahu.

Postopek priprave:

V manjši posodi dobro premešajte mandljevo mleko, javorjev sirup, moko, kvasne kosmiče, cimet, muškatni orešček in sol.

Rezine kruha položite v posodo in jih prelijte s pripravljeno mešanico. Obrnite jih in poskrbite, da vpijejo kar čim več tekočine.

Ponev namastite s kokosovo maščobo in segrejte na srednjem ognju. Ko je vroča, nanjo položite namočene rezine kruha in jih pecite toliko časa, da bodo zlato zapečeni. Obrnite in popecite še na drugi strani.

Preden postrežete, jih lahko posujete s sladkorjem v prahu, prelijete z nekaj veganskega masla, javorjevega sirupa ali popestrite s koščki poljubnega sadja.

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x