Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Veganski bučni "mac and cheese"

Mac in sir sta lahko zdrava!

Zate smo pripravili to jesensko različico tvoje najljubše jedi, za še popolnejšo pa smo dodali tudi bučo.

Poskusi ta mac in sir na veganski način, prepričani smo, da bo na tvojem rednem jedilniku!

Sestavine:

200 g testenin (polžkov)

200 g bučnega pireja (glej recept)

50 g indijskih oreščkov

2 žlici kvasnih kosmičev

1/4 žličke paprike v prahu

125 ml vode

sol, poper, peteršilj, veganski parmezan

Postopek:

  1. Priprava bučnega pireja: Bučo (hokaido/maslenko) olupi in nareži na kocke. V posodo dodaj nekaj vode (1-2 cm) in jo zavri. Vstavi vložek za kuhanje na pari, bučo in pokrij s pokrovom. Bučo na pari kuhaj okoli 20 minut. Kuhano bučo rahlo ohladi, jo postavi v multipraktik in dobro zmešaj. Dobiti moraš kremast, srednje gost bučni pire.
  2. V blender dodaj indijske oreščke, bučni pire, kvasne kosmiče, papriko v prahu in vodo. Vse skupaj dobro zmešaj.
  3. Testenine skuhaj po navodilih na embalaži.
  4. Omako in kuhane testenine zmešaj skupaj.
  5. Po okusu začini jed s soljo in poprom.
  6. Po želji dodaj jedi še veganski parmezan in peteršilj.

Vaš Kalček

BIO proizvodi

Iščete BIO proizvode za ta recept? Pokukajte v našo spletno trgovino!

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x