Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Veganski brezglutenski pohančki s pekočo čili omako, limoninim sokom in olivnim oljem

Hiter in enostaven recept za pripravo boljše in bolj zdrave različice ocvrtih medaljonov, ki jo vsi obožujejo in paše k vsem!!

Tofu sir jim daje poseben okus in je primeren za vegane in ljudi, ki trpijo za laktozno intoleranco. So sočni, skorjica je fino hrustljava, ta zanimiva omaka pa jim jim daje povsem novo dimenzijo.

Čas priprave: predpriprava 1 dan, priprava 30 minut

Zahtevnost: 1/5, zelo enostavno

Recept je za dve porciji.

Za pohančke potrebuješ:

2 zavitka trdnega tofuja

1 espresso skodelica čičerikine moke + 1 skodelica vode

Brezglutenska moka po izbiri (jaz sem uporabila proseno)

Koruzne brezglutenske drobtine

Črna himalajska sol

Čili v prahu ali kajenski poper

Sol in poper

Olje za cvrtje

Tofu zamrznemo in odmrznemo dvakrat. Na ta način spremenimo njegovo notranjo sestavo. Kog a drugič odrznemo ga stisnemo, da iz njega odteče voda. Z rokami ga natrgamo na čim bolj nepravilne kose. Le-te najprej povaljamo v moki, nato v mešanici čičerikine moke, vode, kajenskega popra, črne himalajske soli, soli in popra. Na koncu v drobtinah. Ocvremo in postrežemo s čili omako.

ZAKAJ UPORABIMO ČRNO HIMALAJSKO SOL IN ČIČERIKINO MOKO?

Čičerikina moka je odličen nadomestek za jajce po teksturi. Iz nje nastane gosta zmes, ki se super oprime pohančkov in je super osnova za drobtine. Črna himalajska sol pa nadomesti okus in vonj jajca v jedi.

Za omako potrebuješ:

Sok 1 limone

1 dl kvalitetnega olivnega olja

1 čili

1 šop nasekljanega peteršilja

½ čajne žlice česna v prahu

½ čajne žlice kajenskega popra

1 žlica nasekljane suhe paprike (opcijsko)

Vse sestavine zmešamo in prelijemo čez pohančke ali uporabimo za pomakanje.

Recept: Anja Geč

BIO proizvodi

Pokukajte v našo spletno trgovino!

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x