Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Veganske enchilade iz sladkega krompirja s kremasto avokadovo kremo

 

 

Sestavine (za štiri osebe):

  • 2 skodelici olupljenega in nasekljanega sladkega krompirja
  • 1 jedilna žlica oljčnega olja
  • 1 nasekljana rdeča čebula
  • 2 nasekljana stroka česna
  • sol in poper
  • 1 nasekljana rdeča paprika
  • 425 g odcejenega in spranega črnega fižola
  • 3 skodelice omake za enchilade
  • 1 jedilna žlica sveže iztisnjenega limetinega soka
  • 1 čajna žlička čilija v prahu
  • ½ čajne žličke zmlete kumine
  • 8–12 koruznih tortilj
  • mleto puranje meso (po želji)

Za avokadovo omako s koriandrom:

  • ½ skodelice svežega koriandra
  • 1 srednje velik avokado
  • 2 jedilni žlici limetinega soka
  • ¼ čajne žličke soli
  • ½ čajne žličke česna v prahu

Dodatki:

  • listi svežega koriandra
  • tanke rezine mlade čebule

Postopek priprave

Pečico segrejte na 180 °C in rahlo namastite večji pekač.

Naredite enchilade: sladki krompir dajte v srednje velik lonec in dodajte dovolj vode, da ga prekrije. Naj zavre, nato znižajte ogenj in pustite vreti približno 5 minut oziroma tako dolgo, dokler se ne zmehča. Vodo odlijte in pustite krompir stati ob strani.

V večji ponvi segrejte olje na srednjem ognju. Na njem prepražite čebulo in česen ter ju začinite s soljo in poprom. Če uporabljate purana, ga narežite na koščke in v tem koraku popražite na čebuli, da se malce rjavo zapeče. Dodajte še papriko, kuhan sladki krompir in črni fižol. Na srednjem ognju kuhajte približno 8 minut. Nato ponev odstavite in vmešajte pol skodelice omake za enchilade, limetin sok, čili v prahu in sol.

Skodelico omake za enchilade razporedite po dnu pekača. Nadevajte tortilje, jih zavijte in obrnite z robovi navzdol. Če ostane še kaj nadeva, ga potresite po vrhu enchilad. Pecite jih 20 minut.

Medtem pripravite omako iz avokada: koriander zmeljite v električnem mešalniku, nato dodajte avokado, limetin sok, sol, česen v prahu in dve jedilni žlici vode. Mešajte, dokler ne nastane kremasta omaka.

Enchilade postrezite čim bolj sveže, pokapljane z avokadovo omako ter okrašene z mlado čebulo in koriandrom.

 

Vir: http://www.thethinkitchen.com/13-best-pegan-recipes-vegan-paleo/

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x