Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Veganska zelenjavna pizza

Kdo je za popotovanje po Italijanski kulinariki in njenih okusih? Najboljša in najbolj preprosta veganska pizza.

Sestavljena iz vzhajanega testa, paradižnikove mezge, veganskega sira in domače zelenjave z vrta.




Sestavine

  • 192 g pšenične moke
  • 7 g suhega kvasa oz. ena vrečka
  • ½ žličke soli
  • 1 žlica olivnega olja
  • 155 ml vode
  • veganski sir
  • paradižnikova mezga
  • koruza, bučka, korenje, rdeča čebula, bazilika

Postopek

  1. V večjo posodo stresi moko, kvas in sol. Dobro premešaj in naredi “jamico”.

  2. Dodaj vodo in eno žlico olivnega olja. Z vilicami počasi vmešaj moko k mokrim sestavinam. Ko mešanje z vilicami ni več mogoče, postavi testo na pomokano površino in ga začni gnesti. Testo gneti vsaj 10-15 minut.

  3. Ko je testo gladko in rahlo lepljivo ga postavi v posodo, obloženo z olivnim oljem, ga pokrij s kuhinjsko krpo in ga pusti stati okoli 1-2 uri (minimalno 40 minut).

  4. Ko ta čas mine vzemi posodo, v testo nekajkrat “udari” s pestjo, nato pa ga položi na dobro pomokan pekač.

  5. Testo za pizzo raztegni na poljubno velikost. Testa ni potrebno razvaljati, saj s tem uničimo ves zrak v testu.

  6. Testo premaži s paradižnikovo mezgo in nanj položi veganski nariban sir.

  7. Pizzo obloži s koruzo, bučko, korenjem in rdečo čebulo.

  8. V ogreti pečici se naj pizza peče okoli 10 minut, na 220°.

BIO izdelki

Iščete zdrave in dobre BIO izdelke za ta recept? Oglejte si našo spletno trgovino!

Vaš Kalček

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x