Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Veganska taco solata z lečo in orehi

Sestavine (za štiri osebe):

Za lečo z orehi:

  • 1 skodelica orehov
  • 1 skodelica rjave leče
  • 1 jedilna žlica oljčnega olja
  • ½ čebule
  • 1 jedilna žlica paradižnikove mezge
  • ½ skodelice na kocke narezanega paradižnika
  • 1 čajna žlička kumine
  • 1 čajna žlička paprike v prahu
  • 2 čajni žlički origana

Za kislo kremo iz indijskih oreščkov:

  • 1 skodelica indijskih oreščkov, namočenih 30 minut
  • ¼ skodelice limoninega soka
  • 1 strok česna

Za solato:

  • 1 skodelica koruze
  • 1 skodelica črnega fižola
  • grobo nasekljana zelena solata
  • 2 mladi čebuli, narezani na obročke
  • ½ rdeče čebule, narezane na tanke rezine
  • 1 skodelica nachotov
  • 1 olupljen in na rezine narezan avokado
  • ½ skodelice svežega koriandra
  • 1 paradižnik
  • ¾ skodelice paradižnikove salse

Postopek priprave

Lečo skuhajte po navodilih na embalaži. Odcedite jo in postavite na stran. V srednje veliki ponvi popražite orehe, in sicer brez maščobe – da postanejo zlato zapečeni, bo trajalo približno 2 minuti. Nato dajte lečo in pražene orehe v električni mešalnik, da bodo nasekljani, a ne popolnoma.

V srednje veliki ponvi segrejte oljčno olje in pražite čebulo približno 3 minute. Nato ji dodajte mešanico orehov in leče ter vmešajte še paradižnikovo mezgo. Kuhajte 2 minuti. Dodajte narezan paradižnik in vse začimbe (papriko v prahu, kumino, origano, sol in poper).

Pripravite kislo kremo: odcedite indijske oreščke, ki so se prej namakali v vodi vsaj 30 minut, jih pretresite v električni mešalnik in naredite iz njih gladko kremo brez grudic. Posolite in popoprajte.

V večji skledi zmešajte zeleno solato, koruzo, paradižnik, avokado, salso in črni fižol. Postrezite z lečino mešanico, kremo iz indijskih oreščkov in nachoti ter posujte z narezano mlado in rdečo čebulo ter s svežim koriandrom.

Prirejeno po https://www.veganosity.com/12-healthy-vegan-summer-salads/

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x