Sestavine (za 2 osebi):
- ½ skodelice narezanega brokolija,
- ½ skodelice kuhane kvinoje,
- ½ manjše rdeče čebule (sesekljane),
- ¼ skodelice naribanega korenja,
- pest svežega narezanega koriandra,
- ¼ skodelice sesekljane mlade čebule,
- 2 jedilni žlici narezanih arašidov,
- lupinica in sok 1 limete,
- 1 čajna žlička sezamovih semen,
- 1 jedilna žlica omake Tamari brez glutena,
- 1 jedilna žlica sezamovega olja,
- 1 jedilna žlica riževega kisa,
- 2 stroka česna (sesekljana),
- kos ingverja (približno 2,5 cm) (zmlet).
Postopek priprave
V večji posodi zmešajte kuhano kvinojo, brokoli, rdečo čebulo, korenje, mlado čebulo in arašide. V manjši posodi zmešajte sestavine za preliv (koriander, limetina sok in lupinico, sezamova semena, omako Tamari, sezamovo olje, rižev kis, česen in ingver) ter z njim prelijte mešanico s kvinojo. Dobro premešajte in postrezite.