Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Veganska korenčkova torta brez glutena

 

Sestavine (za pravokotni pekač, velik 23 cm x 33 cm, za dve plasti okrogle torte s premerom 23 cm ali za tri plasti okrogle torte s premerom 20 cm):

  • 2,5 skodelice (350 g) brezglutenske večnamenske moke
  • 1 jedilna žlica zmletega cimeta
  • 1¼ čajne žličke pecilnega praška
  • 1¼ čajne žličke sode bikarbone
  • 1 čajna žlička soli
  • ½ čajne žličke zmletega muškatnega oreščka
  • ščepec zmletega ingverja
  • ščepec zmletih nageljnovih žbic oz. klinčkov
  • 450 g olupljenega korenja
  • 1 skodelica sladkorja
  • 1 skodelica rjavega sladkorja
  • 4 jajca iz lanenih semen (¼ skodelice zmletih lanenih semen in ¾ skodelice vode)
  • ¾ skodelice rastlinskega olja
  • 1 skodelica nasekljanih pekanovih ali običajnih orehov

Za kremo:

  • 8 skodelic brezglutenskega sladkorja v prahu
  • 1½ skodelice veganskega masla ali margarine
  • 3 jedilne žlice rastlinskega mleka (na primer mandljevega)
  • 1 jedilna žlica jabolčnega kisa
  • 2 čajni žlički vaniljevega ekstrakta
  • 1 čajna žlička limoninega soka
  • ščepec soli

Postopek priprave

Pečico segrejte na 180 °C. Namastite en pravokotni pekač, velik 23 cm x 33 cm, dva okrogla pekača s premerom 23 cm ali tri okrogle pekače s premerom 20 cm, nato pa izbrane pekače rahlo potresite še z brezglutensko moko.

V posodi zmešajte moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, cimet, sol, muškatni orešček, ingver in klinčke. V električnem mešalniku zmeljite korenje in ga dodajte mešanici suhih sestavin.

V električnem mešalniku nato zmešajte še obe vrsti sladkorja in jajca iz lanenih semen. Ta pripravite tako, da za eno jajce zmešate eno jedilno žlico sveže zmletih lanenih semen in tri jedilne žlice vode – to naj nato počiva v hladilniku približno 15 minut, nato znova premešajte in alternativa jajcem je pripravljena. Skupaj s sladkorjem jih torej mešajte približno 20 minut – medtem v električni mešalnik vlivajte tudi olje. Jajčna mešanica naj bi bila svetle barve.

Mešanico sladkorja in jajc iz lanenih semen vmešajte med korenje in moko. Nato vmešajte tudi oreščke. Maso specite. V pravokotnem modelu bo to trajalo 30–35 minut, v dveh okroglih pekačih s premerom 23 cm 25–30 minut, v treh pekačih s premerom 20 cm pa 18–23 minut. Pustite, da se biskvit popolnoma ohladi že v pekaču.

Nato biskvite na sobni temperaturi ohladite do konca.

Za kremo vse navedene sestavine zmešajte v večji posodi, da nastane enotna masa grudic. Če se zdi krema pregosta, dodajte še malce mleka, v primeru, da se vam zdi preredka, pa dodajte še malo sladkorja v prahu, da jo zgosti.

Na biskvit oziroma tudi med, če je teh več, namažite kremo in torto dobro ohladite še v hladilniku.

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x