Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Veganska cezarjeva solata

Peganski recepti

Sestavine (za pet do šest manjših skledic):

Za popečene krutone iz čičerike:

  • 1 konzerva (425 g) kuhane čičerike (odcejena in sprana z vodo)
  • 1 čajna žlička ekstra deviškega oljčnega olja
  • ½ čajne žličke fino mlete morske soli
  • ½ čajne žličke česna v prahu
  • ¼ čajne žličke kajenskega popra

Za solatni preliv:

  • ½ skodelice čez noč namočenih indijskih oreščkov
  • ¼ skodelice vode
  • 2 jedilni žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 jedilna žlica limoninega soka
  • ½ jedilne žlice dijonske gorčice
  • ½ čajne žličke česna v prahu
  • 1 strok česna
  • ½ jedilne žlice veganske worcestrske omake,
  • 2 čajni žlički kaper
  • ½ čajne žličke fino mlete morske soli in popra

Za parmezan z oreščki in semeni:

  • ⅓ skodelice surovih indijskih oreščkov
  • 2 jedilni žlici konopljinih semen
  • 1 manjši strok česna
  • 1 jedilna žlica kvasnih kosmičev
  • 1 jedilna žlica ekstra deviškega oljčnega olja
  • ½ čajne žličke česna v prahu
  • fino mleta morska sol in poper po okusu

Za solato:

  • 1 manjša ali srednje velika glava kodrolistnega ohrovta z odstranjenimi stebli
  • 2 manjši glavi (10 skodelic grobo nasekljane) vezivke

Postopek priprave

Indijske oreščke čez noč (ali vsaj nekaj ur) namakajte v vodi, nato jih odcedite in sperite.

Pripravite krutone iz čičerike: pečico segrejte na 205 °C. Čičeriko odcedite in sperite, nato jo osušite s papirnatimi brisačkami, pri čemer ni nič narobe, če lupinice odstopijo. Razporedite jo po pekaču, pokapljajte z oljem in malce pretresite, da se olje razporedi po njej. Čičeriko posujte z malo česna v prahu, soljo in kajenskim poprom ter zopet pretresite. Pecite približno 20 minut, malce pretresite, nato pa pecite še 10–20 minut, dokler ne postane zlato zapečena. Ko se ohladi, bo čičerika postala bolj trdna.

Pripravite solatni preliv: namočene indijske oreščke in druge sestavine (razen soli) dajte v električni mešalnik in mešajte, dokler ne nastane gladek preliv, brez grudic. Če je potrebno, dodajte še malce vode. Nato preliv posolite in ga po želji začinite z drugimi začimbami.

Pripravite parmezan: indijske oreščke in česen drobno nasekljajte z električnim mešalnikom. Nato dodajte še vse druge sestavine in dobro premešajte. Solite po okusu.

Pripravite solato: kodrolistnemu ohrovtu odrežite stebla in ga na grobo nasekljajte. Na za grižljaj velike koščke narežite tudi vezivko. Oboje zmešajte v večji posodi.

Solatni preliv prelijte čez nasekljano solato in dobro premešajte, da bo prekrita v celoti. Začinite s soljo in ponovno premešajte. Nato po solati posujte krutone iz čičerike in parmezan. Postrezite takoj.

 

Vir:  http://www.thethinkitchen.com/13-best-pegan-recipes-vegan-paleo/

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x