Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Tribarvne (veganske) sladoledne rezine

Za pripravo rezin smo uporabili plastično posodico velikosti 9 x 13 cm. Lahko je tudi malenkost večja ali višja.

Sestavine:

Za češnjev sladoled…

  • 150 g indijskih oreščkov
  • 125 g izkoščičenih temnih češenj
  • 75 ml tekočega kokosovega olja
  • 75 ml javorjevega sirupa
  • 45 ml limoninega soka
  • ščep prave vanilije v prahu
  • ščepec soli
  • pest na manjše koščke narezanih češenj

Za čokoladni sladoled…

  • 35 g kakava*
  • 20 ml riževega ali mandljevega mleka
  • 20 – 25 ml javorjevega sirupa
  • ščep prave burbonske vanilije v prahu

*o izboru kakava si preberi nekaj vrstic višje

Za pistacijin sladoled…

  • 120 g pistacij (teža brez lupine)**
  • 65-70 ml javorjevega sirupa
  • 45 ml tekočega kokosovega olja
  • 45 ml riževega ali mandljevega mleka
  • 2 JŽ limoninega soka
  • ščep prave burbonske vanilije v prahu
  • ščepec soli
  • pest grobo sesekljane pistacije**

**kupite neslano pistacijo, če pa te ne dobite, nič hudega. Slana pistacija po namakanju izgubi večino soli, če pa jo nato še dobro spečete, pa razlike sploh ne bo čutiti

Postopek:

Pravokotno plastično posodo obložite s peki papirjem, še bolje s prozorno kuhinjsko folijo. Naj zaščita sega tudi čez rob stranic, da boste pozneje sladoled lažje vzeli iz posode.

Indijske oreščke za nekaj ur namočite v vodi, nato jih splaknite pod tekočo vodo in dobro odcedite. Enako naredite s pistacijo.***

Vse sestavine za češnjev sladoled razen zadnje – pesti narezanih češenj, vrzite v zmogljiv mešalnik in zmiksajte v gladko kremo. Dve tretjini češnjeve zmesi preložite v skledico, vanjo z žlico vmešajte narezane češnje, pokrijte s folijo* in postavite v hladilnik.

V mešalnik k tretjini češnjeve zmesi dodajte sestavine za čokoladni sladoled. Ponovno dobro zmiksajte. Čokoladno zmes prelijte v pripravljen model in za vsaj pol ure postavite v zamrzovalnik.

Očistite mešalnik. Vanj stresite sestavine za pistacijev sladoled. Vse, razen zadnje – pesti grobo sesekljanih oreščkov. Zmiksatej v gladko kremo. Poskusite in prilagodite okusu (sladilo/limona). Preložite v skledico, z žlico vmešajte nasekljano pistacijo, pokrijte s folijo in postavite v hladilnik.

Ko se čokoladna plast strdi, nanjo prelijte češnjevo zmes. Ponovno postavite v zamrzovalnik za vsaj pol ure. Na steno češnjevo plast nato nalijte še zmes za pistacijin okus in za vsaj nekaj ur (najbolje pa čez noč) postavite v zamrzovalnik.

S pomočjo folije sladoledno tortico dvignite iz plastičnega modela in jo obrnite na glavo. Počakajte, da se malce omehča, nato z ostrim nožem narežite na poljubne rezine in postrezite.

Recept objavljamo v sodelovanju z blogom Cook, Eat and Smile.

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x