Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Testenine s cvetačno omako

Ta recept je več kot samo zdrav in bo hitro postal stalni gost na vašem jedilniku. Medtem ko cvetača morda ni vedno vaša prva izbira, poskusite nove okuse in arome, ki vas bodo zagotovo osvojili. Velik plus je tudi to, da boste v zelo kratkem času dobili vrhunsko jed s kremasto strukturo, ki se preprosto stopi v ustih.

Dober tek !!!

Recept je za 4 porcije.

Recept za jušno osnovo:

15-20 g začimb za juho Alce Nero (dve jušni žlici)

200 ml vroče vode

Zmešamo.

Recept za omako:

500 g cvetače

200 ml sojinega mleka

200 ml jušne osnove

4 žlice kvasnih kosmičev (oziroma po okusu)

70 g veganskega masla (50 – 100 g, po okusu)

Česen v prahu

Himalajska sol in poper (opcijsko)

Cvetačo skuhamo. V blenderju zmešamo z ostalimi sestavinami.

Sestavine za pečeno cvetačo:

400-500 g cvetače

Olivno olje

Narežemo na manjše kose. Pečemo na olivnem olju, dokler ne dobijo lepe rjave zapečene barve. Spečemo jih lahko tudi v pečici. Kolikor cvetače spečemo je odvisno od osebnega okusa. Meni osebno je najboljše če se cca. 100 g pečene cvetača naloži po vrhu porcije.

Sestavine za ocvrte kapre:

50-100 g kaper

Olivno olje

Kapre na hitro popražimo v olivnem olju in pustimo na strani, dokler ne dokončamo ostalih delov jedi. Koliko kaper je odvisno od osebnega okusa. Meni je najboljše če se jih za 1 zvrhano žlico posuje po vrhu po vsaki porciji.

Recept za veganski parmezan:

50 g indijski oreščkov

50 g sončničnih semen

1 čajna žlička gorčice

1 jušna žlica kvasnih kosmičev

Ščep soli

Vse sestavine odmerimo in zmiksamo, dokler tekstura ne spominja na parmezan za posip. Po vsaki porciji posujemo eno do dve zvrhani žlici.

Recept: Anja Geč

Vaš Kalček

BIO proizvodi

Iščete BIO proizvode za ta recept? Pokukajte v našo spletno trgovino!

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x