Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Tapioka in tapiokine kroglice

 

Za pripravo pudingov, različnih krem in zgostitev jedi tapioka1

Tapiokine kroglice pridobivamo iz posušene korenine tropske rastline, ki se imenuje manioka (Manihotesculenta).  Čeprav vsebuje veliko škroba (80%), je bogata tudi z različnimi minerali in vitamini (vitamini B kompleksa, kalcij, kalij, fosfor, železo, magnezij, vlaknine...) in ne vsebuje glutena (zaradi tega je primerna tudi za tiste, ki so zboleli za celijakijo). V Drugi svetovni vojni, po japonski okupaciji Indokine, je na tisoče zapornikov in beguncev preživelo zahvaljujoči tapioki.

Tapiokine kroglice ali moko (dobimo jo, če kroglice zmeljemo) predvsem uporabljamo za pripravo pudingov, različnih krem, za zgostitev jedi...Kroglice kuhamo vsaj 15-20 minut, če pa jih zmeljemo v moko, potem se jedi hitro zgostijo (v 3-5 minutah, podobno kot pri koruznem škrobu).

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x