Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Tajski mango sticky rice sladica

Tole je popolna poletna sladica, ki smo jo poskusili na Tajskem! Vedno nas spomni na palme, peščene plaže, tropsko sadje in božanski vonj kokosa.

Tale najbolj slavna tajlandska sladica se dela z kokosovim mlekom, lepljivim rižom in sladkim mangom. Kombinacija je eksotična in popolna, ko si zaželimo nečesa sladkega, pa da ni čokolada!

SESTAVINE

• 1 1/2 skodelice tajskega lepljivega riža (lahko tudi suši riž)

• 1 1/3 skodelice dobro zmešanega nesladkanega kokosovega mleka

• 1/3 skodelice in 3 žlice sladkorja

• 1/4 čajne žličke soli

• 1 žlica sezamovih semen, rahlo popečenih

• 1 velik mango, olupljen in narezan na tanke

PRIPRAVA

1. V skledi dobro operete riž v večkratnem menjavanju hladne vode, dokler voda ne postane čista. Riž namočite v hladni vodi in pustite, da se namaka čez noč.

2. Riž dobro odcedimo v cedilu. Sito postavite nad velik globok lonec za kuhanje, poln vode (sito se ne sme dotikati vode), pokrit s kuhinjsko brisačo in pokrovom, ter pustite, da se pari 30 do 40 minut, ali dokler se ne zmehča (občasno preverite nivo vode v posodi, po potrebi dodajte več vode).

3. Medtem ko se riž kuha, v majhnem loncu pustite, da 1 skodelica kokosovega mleka zavre z 1/3 skodelice sladkorja in s soljo, mešajte, dokler se sladkor ne raztopi, nato odstranite s toplote. Zmes naj bo topla.

4. Kuhan riž prenesite v skledo in vmešajte v mešanico kokosovega mleka. Pustite, da riž stoji pokrit 30 minut ali dokler se kokosovo mleko ne vpije. V tem času lahko riž pripravimo 2 uri vnaprej in ga hranimo pokritega pri sobni temperaturi.

5. Medtem ko riž stoji, v majhni ponvi počasi kuhajte preostale 1/3 skodelice kokosovega mleka s preostalimi 3 žlicami sladkorja, občasno premešajte 1 minuto. Zmes prenesite v majhno skledo in pustite, da se nekoliko ohladi in zgosti.

6. Za serviranje na krožnike oblikujte 1/4 skodelice lepljivega riža. Riž prelijemo s kokosovim mlekom s sladkorjem in potresemo s sezamovimi semeni. Rezine manga razdelite med krožnike. Dober tek!

BIO izdelki

Iščete zdrave in dobre BIO izdelke za ta recept? Oglejte si našo spletno trgovino!

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x