Ne glede na to, ali iščete okusen zajtrk za osvežilen začetek dneva, ali pa večerjo, ki vas bo obogatila s hranilnimi vrednostmi, vam bo ta kombinacija tahinija in namaza iz rdeče pese zagotovila prav to in še veliko več!
Prav tako je popoln za vse, ki se izogibajo glutenu ali pa ga ne smejo.
Uživajte v vsakem grižljaju!
Recept by: Kefirolicious!
Priprava
- 1Pečico segrejemo na 180 C.
- 2Rdečo peso olupimo, narežemo na manjše kose in damo v skledo, ter dodamo sol in olivno olje. Vse skupaj dobro premešamo, da olje in sol prekrijeta peso. Peso nato razporedite po pekaču, na katerega ste položili peki papir.
- 3Nato naredite zmes za kruh.
- 4V posodo damo jajca in soda bikarbono in stepemo vse dokler ni penasto. Dodamo tahini pasto in vse skupaj mešajmo še nekaj minut. Zmes vlijemo v pomaščen model.
- 5Za peko kruha in za peko pese uporabimo pekač velikosti 13x18 cm.
- 6Skupaj jih spečemo v pečici.
- 7Kruh se peče približno 30 minut. Ko bo kruh pečen ga vzamemo iz pečice in ohladimo.
- 8Ko bo pečena pesa jo prav tako pustimo, da se ohladi. Ko bo ohlajeno jo damo v mešalnik in dodamo še orehe, baziliko, sol, olivno olje in hren.
- 9Kruh režete ko je ohlajen, nato pa ga lahko namažete s pesnim namazom in po želji dodate nadrobljeni feta sir.
0Komentarji
Izdelki, ki smo jih uporabili