Svederčki fižol mungo in lan bio 250g Pegan
Fižol mungo poznamo tudi pod imenom zelena soja in je prehransko izjemno bogato živilo. Vsebuje veliko kakovostnih beljakovin, vlaknin, vitaminov, mineralov in vse potrebne esencialne aminokisline. Odlikuje ga lahka prebavljivost. V nasprotju s klasičnim fižolom mungo ne napenja. Laneno seme je bogat vir nenasičenih maščobnih kislin, med katere spada tudi alfa-linolenska kislina. To organizem nujno potrebuje za normalno delovanje, a je sam ne more proizvesti. Odlikuje ga tudi vsebnost beljakovin, mineralov in vitaminov. Poznamo ga predvsem po učinku na urejeno prebavo, kar ni presenetljivo, saj vsebuje izjemen zalogaj rastlinskih vlaknin in balastnih snovi. Zaradi sluzi, ki je v lupini, deluje rahlo odvajalno.
Sestavine: 90% moke iz fižola mungo*, 10% moke iz zlatih lanenih semen*. (*iz kontrolirane ekološke pridelave). Neto količina: 250 gShranjevanje: Hraniti pri temperaturi do 25°C. Navodila za uporabo in opozorila: Približno dva litra slane vode zavrite in potem odstavite. V vodo stresite vsebino vrečke in pustite stati 7-8 minut, tako da bodo testenine kuhane a še vedno čvrste. Pazite, da se ne razkuhajo.Rok uporabe: Rok uporabe odtisnjen na embalaži.Poreklo: RomunijaNadzor: SI-EKO-001Proizvajalec: Pegan d.o.o., Vodovodna cesta 34, 1000 LjubljanaPostavljeno na slovenski trg s strani: Pegan d.o.o., Vodovodna cesta 34, 1000 Ljubljana
Hranilna vrednost pri 100g:
Energijska vrednost | 1456kJ/348 g |
Maščobe | 5,3 g |
od tega nasičene maščobe | 0,6 g |
Ogljikovi hidrati | 47 g |
od tega sladkorji | 4,8 g |
Vlaknine | 18 g |
Beljakovine | 23 g |
Sol | < 0,01 g |
Klub zvestih kupcev
S prijavo v klubu zvestih kupcev dobiš stalen popust od 6% do 12%, ki velja večno!