Stir fry z ajdo in zelenjavo pripravljen v samo 30 minutah.
Ta obrok je hranilno bogat in združuje raznoliko zelenjavo z ajdo, ki je brez glutenska, bogata z beljakovinami in hranili.
Da kupljena ajda ne vsebuje sledi glutena, preberi deklaracijo in drobni tisk.
Recept by: Kefirolicious!
Priprava
- 1Zelenjavo najprej nareži na tanke trakove, peteršilj pa drobno sesekljaj.
- 2Ajdo damo kuhat. Dobro jo operemo, nato pa damo v manjši lonec in prilijemo toliko vode, da je ajda prekrita, solimo in kuhamo na srednjem ognju, dokler se ajda ne zmehča. Približno 15 min, nato precedi in odstavi.
- 3Medtem ko se ajda kuha, v veliki ponvi dodaj olje in ga segrej, dodaj česen in čebulo ter duši nekaj minut.
- 4Nato dodamo narezano zelenjavo, vse dobro premešamo, posolimo in ponev pokrijemo ter pustimo med občasnim mešanjem, kuhati približno 15 minut.
- 5Po potrebi dodaj še malo olivnega olja in soli.
- 6Ko se zelenjava zmehča, dodaj ajdo, vse skupaj še enkrat dobro premešaj in skupaj duši nekaj minut.
- 7Ugasni ogenj in dodaj sesekljani peteršilj ter vse skupaj še enkrat dobro premešaj.
0Komentarji
Izdelki, ki smo jih uporabili