Spomladanski žepki
Spomladanski žepki
Spomladanski žepki
  • Spomladanski žepki
  • Spomladanski žepki
  • Spomladanski žepki

Za vse naše ljubitelje eksotičnih prigrizkov!
Če iščeš popoln način, da v svojo kuhinjo vneseš malo sonca in tropskih okusov, imamo recept zate, ki te bo navdušil! 
Pripravili smo neverjetne spring rolls (pomladne zavitke) s slastno arašidovo omako. 
Ta prava indonezijska poslastica je popolna kombinacija hrustljave zelenjave, svežih začimb in bogate omake, ki bo tvoje brbončice popeljala na nepozabno potovanje!

 

Recept by: Kefirolicious!

Priprava
  • 1Najprej naredite omako.
  • 2Zmešajte vse sestavine razen vode. Z metlico vse dobro premešamo. Žlico za žlico dodajajte vodo, dokler ne dosežete želene konsistence. Odstavite, medtem, ko naredite nadev za žepke.
  • 3Zelenjavo operemo, bučke in korenje olupimo, ter vse skupaj narežemo na trakove. Sesekljajte čebulo in česen.
  • 4Teletino narežemo na tanke in manjše kose.
  • 5V globoki ponvi segrejemo olje in dodamo teletino, pražimo, da se na obeh straneh zapeče, dodamo čebulo, zelenjavo in malo soli. Pokrijemo s pokrovko in med mešanjem kuhamo toliko časa, da se zelenjava zmehča. Malo poskusimo in po potrebi še solimo ter pustimo , da se malo ohladi.
  • 6Napolnite veliko skledo ali ponev s toplo vodo. Riževe papirje enega za drugim potopite v vodo za 10-15 sekund, dokler ne postanejo mehki in prožni. Previdno jih položite na čisto površino.
  • 7Na sredino vsakega riževega papirja položite žlico mešanice za nadev, nato zgornji del papirja prepognemo čez nadev, nato spodnji del, nato levo in desno stran. Isti žepek zavijte v drug rižev papir.
  • 8Ponovite s preostalim riževim papirjem in nadevom.
  • 9Žepke malo popečemo z obeh strani.
  • 10Postrezite z omako in uživajte v okusih.
0Komentarji
Komentiraj tudi Ti, veš, da si želiš!
Komentiraj in oceni ta Recepti :)
E-poštni naslov ne bo objavljen
Izdelki, ki smo jih uporabili
Ekološko
5,85 
Ekološko Brez glutena
21,34 
Ekološko
5,72 
Ekološko Brez mleka Brez jajc
4,24 
samo osebni prevzem
Limone bio kg
Ekološko
4,34 
500g
1kg
2kg
samo osebni prevzem
Česen bio kg
Ekološko
12,57 
250g
500g
1kg
samo osebni prevzem
Ingver bio kg
Ekološko
16,71 
250g
500g
1kg
Ekološko
20,44 
samo osebni prevzem
Bučke bio kg
Ekološko
4,99 
500g
1kg
2kg
samo osebni prevzem
Korenje bio kg
Ekološko
2,94 
500g
1kg
2kg
samo osebni prevzem
Čebula bela bio kg
Ekološko
5,65 
samo osebni prevzem
Paprika rdeča bio kg
Ekološko
6,32 
1,46 
Ekološko Brez glutena
3,21 
(1)

Spomladanski žepki

Spomladanski žepki
Spomladanski žepki
Spomladanski žepki
Sestavine
Za omako
  • 125 g ne sladkega arašidovega masla
  • 30 ml sojine omake (za brezglutensko različico uporabite tamari)
  • 15 ml riževega kisa
  • 15 g rjavega sladkorja
  • sok 1 sveže limone
  • 3 stroki česna, stisnjeni ali naribani
  • 15 g naribanega ingverja
  • 30-60 ml tople vode
Za polnjenje
  • 350 g teletine
  • 4 jušne žlice oljčnega olja
  • 2 manjši bučki
  • 3-4 korenčke (manjše)
  • 1 čebula
  • 2 rdeči papriki
  • morska sol
Za dodatek
  • 2 paketa riževega papirja za zavijanje
Izdelki, ki smo jih uporabili
Ekološko
5,85 
Ekološko Brez glutena
21,34 
Ekološko
5,72 
Ekološko Brez mleka Brez jajc
4,24 
samo osebni prevzem
Limone bio kg
Ekološko
4,34 
500g
1kg
2kg
samo osebni prevzem
Česen bio kg
Ekološko
12,57 
250g
500g
1kg
samo osebni prevzem
Ingver bio kg
Ekološko
16,71 
250g
500g
1kg
Ekološko
20,44 
samo osebni prevzem
Bučke bio kg
Ekološko
4,99 
500g
1kg
2kg
samo osebni prevzem
Korenje bio kg
Ekološko
2,94 
500g
1kg
2kg
samo osebni prevzem
Čebula bela bio kg
Ekološko
5,65 
samo osebni prevzem
Paprika rdeča bio kg
Ekološko
6,32 
1,46 
Ekološko Brez glutena
3,21 

Klub zvestih kupcev

S prijavo v klubu zvestih kupcev dobiš stalen popust od 6% do 12%, ki velja večno!

PRIDRUŽI SE KLUBU