Za vse naše ljubitelje eksotičnih prigrizkov!
Če iščeš popoln način, da v svojo kuhinjo vneseš malo sonca in tropskih okusov, imamo recept zate, ki te bo navdušil!
Pripravili smo neverjetne spring rolls (pomladne zavitke) s slastno arašidovo omako.
Ta prava indonezijska poslastica je popolna kombinacija hrustljave zelenjave, svežih začimb in bogate omake, ki bo tvoje brbončice popeljala na nepozabno potovanje!
Recept by: Kefirolicious!
Priprava
- 1Najprej naredite omako.
- 2Zmešajte vse sestavine razen vode. Z metlico vse dobro premešamo. Žlico za žlico dodajajte vodo, dokler ne dosežete želene konsistence. Odstavite, medtem, ko naredite nadev za žepke.
- 3Zelenjavo operemo, bučke in korenje olupimo, ter vse skupaj narežemo na trakove. Sesekljajte čebulo in česen.
- 4Teletino narežemo na tanke in manjše kose.
- 5V globoki ponvi segrejemo olje in dodamo teletino, pražimo, da se na obeh straneh zapeče, dodamo čebulo, zelenjavo in malo soli. Pokrijemo s pokrovko in med mešanjem kuhamo toliko časa, da se zelenjava zmehča. Malo poskusimo in po potrebi še solimo ter pustimo , da se malo ohladi.
- 6Napolnite veliko skledo ali ponev s toplo vodo. Riževe papirje enega za drugim potopite v vodo za 10-15 sekund, dokler ne postanejo mehki in prožni. Previdno jih položite na čisto površino.
- 7Na sredino vsakega riževega papirja položite žlico mešanice za nadev, nato zgornji del papirja prepognemo čez nadev, nato spodnji del, nato levo in desno stran. Isti žepek zavijte v drug rižev papir.
- 8Ponovite s preostalim riževim papirjem in nadevom.
- 9Žepke malo popečemo z obeh strani.
- 10Postrezite z omako in uživajte v okusih.
0Komentarji
Izdelki, ki smo jih uporabili