Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

ŠPINAČNI FALAFLI V PEČICI S TZATZIKI OMAKO

Preizkusite špinačne falafle na povsem nov način!

V nenavadni, neustavljivi in popolni kombinaciji s kosmiči psyllium, tahini pasto, ovsenimi kosmiči in čičeriko, ki se preprosto stopi v ustih in predstavlja pravi užitek za vaše brbončice!

Te preproste, zdrave kroglice lahko jeste ločeno, odlično pa se podajo tudi k pire krompirju ali vaši najljubši solati.

Dober tek!!!

Zahtevnost: 2/5, enostavno

Potrebna oprema: štedilnik

Čas priprave: 2 dni

Število porcij: 40 – 50 falaflov, kar je 6-8 porcij

Sestavine špinačne falafle:

500 g suhe čičerike

500 g zamrznjene špinače

2 zvrhani jušni žlici indijskega trpotca

1 zvrhana jušna žlica tahini paste

200 g ovsene moke

2 jušni žlici olivnega olja sol in poper

Postopek: Čičeriko čez noč namočimo. Zjutraj jo kuhamo še 2,5 – 3 ure, da se razkuha. Dodamo vse ostale sestavine. Špinačo dodamo skupaj z odtaljeno tekočino. Pretlačimo in oblikujemo manjše kroglice. Maso pustimo stati vsaj pol ure, da se sestavine dobro povežejo.

Postopek priprave 1: falafle namažemo z olivnim oljem in jih pečemo v pečici ali cvrtniku na vroč zrak. V pečici jih pečemo približno 10 minut na vsaki strani na 180 stopinjah Celzija.

Postopek priprave 2: Falafle ocvremo v vročem olju.

Enostaven tzatziki:

3 kumare

500 g sojinega jogurta

koper in sol po okusu

Postopek: Kumare naribamo in zmešamo z ostalimi sestavinami. Postrežemo s falafli.

Recept: Anja Geč

BIO proizvodi

Iščete BIO proizvode za ta recept? Pokukajte v našo spletno trgovino!


Špinača* mlada Azienda Orticola Filogea pakirana

Vaš Kalček

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x