Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Špinačna solata z jagodami, avokadom, feta sirom in medeno makovim prelivom

Spodnje količine so za eno osebo. Predlagamo, da jih podvojite in polovico solate shranite za službeno malico ali piknik na prostem. Če vas seveda ne premami in pojeste vso kar takoj…

Za solato…

Sestavine:

  • dve večji pesti mlade sveže špinače
  • na debelejše rezine narezane jagode (10 – 15, odvisno od velikosti)
  • polovica dobro zrelega avokada
  • polovica manjše rdeče čebulice, narezane na tanjše rezine
  • pest mandljev (približno 10), rahlo popraženih in narezanih na rezine
  • nekaj nadrobljenega feta sira (približno 45 g)

Za preliv…

  • 20 ml avokadovega olja*
  • 10 ml ekološkega jabolčnega kisa*
  • 1 žlica cvetličnega medu
  • 1 čž makovih semen
  • sol in sveže mlet črni poper po okusu

*ekološki slovenski jabolčni kis in avokadovo olje kdobite v Kalčku. Kis je zares odličen, verjetno tudi zato, ker ga proizvajalec pakira v steklenice in ne v plastiko, ki v stiku s kislino močno vpliva na okus kisa. Olje je zelo okusno, a ga navadno uporabljam za peko, saj je odporno proti visokim temperaturam, kar pomeni da tudi po peki ni škodljivo. Lahko ga nadomestite s kvalitetnim oljčnim oljem, v obeh primerih pa polivko poskusite in prilagodi svojemu okusu.

Postopek:

V skledici z metlico zmešate vse sestavine za preliv. Poskusite in prilagodite svojemu okusu.

V skledo daste vse sestavine za solato, prelijete s pripravljeno polivko in dobro premešate.

Postrežete takoj, še bolje – pustite, da se okusi prepojijo, špinača pa malce zmehča.

Recept objavljamo v sodelovanju z blogom Cook, Eat and Smile.

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x