Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Špinačna pita s piščancem, suhimi paradižniki, feto in kostanji

Sestavine:

Za testo…

  • 100 g riževe moke *
  • 45 g kostanjeve moke
  • 15 g tapiokine moke
  • sol in poper
  • 35 g ne stopljenega kokosovega olja
  • cca. 35 ml ledeno mrzle vode

Za nadev… (količine so odvisne od velikosti pite)

  • kuhano piščančje meso
  • cca. 2- 3 jajci
  • pest nadrobljene fete
  • nekaj kuhanih, olupljenih in grobo sesekljanih kostanjev
  • nekaj nasekljanih na soncu posušenih in v oljčnem olju vloženih paradižnikov
  • žlica nasekljanega svežega pora
  • pest na hitro blanširane in grobo sesekljane sveže špinače
  • žlica ali dve lističev iz vejic svežega timijana

*uporabila sem riževo moko znamke Doves Farm, ki je pravzaprav mešanica bele in rjave riževe moke

Postopek:

Zmešaj vse tri moke, začini s soljo in poprom. Dodaj koksovo olje in ledeno mrzlo vodo ter pregneti v testeno kepo. Zavij jo v folijo in za pol ure postavi v hladilnik.

Medtem pokuhaj piščančji file, na ponvi pa nežno popraži por in grobo sesekljano špinačo. Grobo nareži tako meso kot kuhan in olupljen kostanj ter suhe paradižnike. V skledici razžvrkljaj jajce, vmešaj timijan in v jajčno zmes nadrobi feto. Po želji dodaj kanček popra in soli.

Pečico segrej na 185 sopinj Celzija. Testo s prsti oblikuj po dnu in robu pekača in ga dobro pritisni ob pekač. Če se bo drobilo nič hudega, s pritiskom prstov se bo vse uredilo. nekajkrat ga prešpikaj z vilico, nato pa nadevaj z mesom, porom in špinačo, paradižnikom, timijanom in kostanjem. Prelij z razžvrkljanim jajcem in feta sirom.

Peci približno pol ure oziroma toliko časa, da se testo lepo zapeče, jajce pa zakrkne.**

Pečene pite lahko dodatno obogatiš s še malce sveže fete, praženimi pinjolami, svežimi zelišči… Povsem po želji

**peka je odvisna od debeline testa in velikosti (prostornine) pekača…

Recept objavljamo v sodelovanju z blogom Cook, Eat and Smile.

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x