Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Solata s testeninami, koruzo in avokadom

 

 

Sestavine (za šest oseb):

  • 230 g testenin brez glutena
  • dva koruzna storža
  • 235 g češnjevih paradižnikov
  • 1 olupljen in narezan avokado
  • ¼ majhne rdeče čebule (nasekljane)
  • 3 jedilne žlice nasekljane sveže bazilike

Za preliv z limeto in čilijem:

  • 6 jedilnih žlic ekstra deviškega oljčnega olja
  • ¼ skodelice svežega limetinega soka (sok približno 2 limet)
  • 1 jedilna žlica medu
  • ½ čajne žličke čilija v prahu
  • sol in poper

Postopek priprave

Testenine skuhajte v večjem loncu vrele vode, ki ste jo prej solili. Kuhajte jih toliko minut, kot piše na embalaži. Nato jih odcedite, sperite s hladno vodo in pustite, da se ohladijo.

Medtem ko se testenine hladijo, na žaru popecite koruzna stroka. Pecite ju na srednji temperaturi, in sicer 6–8 minut, in vmes obračajte, da bosta enakomerno popečena z vseh strani. Ko se stroka ohladita, iz njiju postrgajte koruzna zrna.

V posodo ali kozarec s pokrovom dajte sestavine za preliv (oljčno olje, limetin sok, med, čili v prahu, sol in poper) ter ga pretresite, da se sestavine dobro zmešajo.

V večji posodi zmešajte ohlajene testenine, koruzo, avokado, paradižnike, rdečo čebulo in baziliko. Prelijte s poljubno količino limetino-čilijevega preliva in po potrebi dodatno solite ali poprajte. Postrezite kar se da sveže, pred postrežbo pa hranite v hladilniku največ 1 uro.

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x