Sestavine (za šest oseb):
- 230 g testenin brez glutena
- dva koruzna storža
- 235 g češnjevih paradižnikov
- 1 olupljen in narezan avokado
- ¼ majhne rdeče čebule (nasekljane)
- 3 jedilne žlice nasekljane sveže bazilike
Za preliv z limeto in čilijem:
- 6 jedilnih žlic ekstra deviškega oljčnega olja
- ¼ skodelice svežega limetinega soka (sok približno 2 limet)
- 1 jedilna žlica medu
- ½ čajne žličke čilija v prahu
- sol in poper
Postopek priprave
Testenine skuhajte v večjem loncu vrele vode, ki ste jo prej solili. Kuhajte jih toliko minut, kot piše na embalaži. Nato jih odcedite, sperite s hladno vodo in pustite, da se ohladijo.
Medtem ko se testenine hladijo, na žaru popecite koruzna stroka. Pecite ju na srednji temperaturi, in sicer 6–8 minut, in vmes obračajte, da bosta enakomerno popečena z vseh strani. Ko se stroka ohladita, iz njiju postrgajte koruzna zrna.
V posodo ali kozarec s pokrovom dajte sestavine za preliv (oljčno olje, limetin sok, med, čili v prahu, sol in poper) ter ga pretresite, da se sestavine dobro zmešajo.
V večji posodi zmešajte ohlajene testenine, koruzo, avokado, paradižnike, rdečo čebulo in baziliko. Prelijte s poljubno količino limetino-čilijevega preliva in po potrebi dodatno solite ali poprajte. Postrezite kar se da sveže, pred postrežbo pa hranite v hladilniku največ 1 uro.