Sestavine (za dve osebi):
- surovi rezanci iz enega velikega sladkega krompirja
- 425 g skuhane čičerike (lahko je iz konzerve)
- 1 jedilna žlica kokosovega olja
- sol in poper
Za omako:
- 3 jedilne žlice arašidovega masla
- 1 jedilna žlica omake
- sok ene limete
- 3–4 jedilne žlice vode
- pest grobo nasekljane sveže bazilike
Postopek priprave
V večji ponvi na srednji temperaturi segrejte kokosovo olje ter na njem prepražite rezance iz sladkega krompirja in čičeriko. Med praženjem mešajte. Rezanci bodo pripravljeni, ko bodo imeli konsistenco testenin – bili naj bi raztegljivi in mehki, ne pa tudi kašasti. Nato jed odstavite z ognja in dobro ohladite.
Pripravite omako: dobro zmešajte arašidovo maslo, sriracho (če niste ljubitelj pekočega, začnite s čajno žličko), limetin sok in vodo, da nastane omaka brez grudic. Če je to potrebno oziroma če bi želeli redkejšo omako, dodajte še malo vode, a ne preveč, da ohrani okus. V primeru, da se vam zdi, da ji primanjkuje okusa, dodajte še malo limetinega soka ali srirache. Omako zmešajte s prej pripravljenimi rezanci in, preden postrežete, vmešajte še svežo baziliko.