Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Solata iz rezancev sladkega krompirja s pikantno limetino-arašidovo omako

 

Sestavine (za dve osebi):

  • surovi rezanci iz enega velikega sladkega krompirja
  • 425 g skuhane čičerike (lahko je iz konzerve)
  • 1 jedilna žlica kokosovega olja
  • sol in poper

Za omako:

  • 3 jedilne žlice arašidovega masla
  • 1 jedilna žlica omake
  • sok ene limete
  • 3–4 jedilne žlice vode
  • pest grobo nasekljane sveže bazilike

Postopek priprave

V večji ponvi na srednji temperaturi segrejte kokosovo olje ter na njem prepražite rezance iz sladkega krompirja in čičeriko. Med praženjem mešajte. Rezanci bodo pripravljeni, ko bodo imeli konsistenco testenin – bili naj bi raztegljivi in mehki, ne pa tudi kašasti. Nato jed odstavite z ognja in dobro ohladite.

Pripravite omako: dobro zmešajte arašidovo maslo, sriracho (če niste ljubitelj pekočega, začnite s čajno žličko), limetin sok in vodo, da nastane omaka brez grudic. Če je to potrebno oziroma če bi želeli redkejšo omako, dodajte še malo vode, a ne preveč, da ohrani okus. V primeru, da se vam zdi, da ji primanjkuje okusa, dodajte še malo limetinega soka ali srirache. Omako zmešajte s prej pripravljenimi rezanci in, preden postrežete, vmešajte še svežo baziliko.

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x