Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Več ogledov

Sok* aronije 3 l Mediterra

Dobavljivost: Na zalogi (1-4 dni)

Hiter pregled

100% sok aronije s pipico za doziranje
brez dodanega sladkorja in sladil
brez konzervansov, umetnih barvil
neto vsebina: 3 l.
19,99 €

Opis

Sok ekološke aronije

Aronijo (Aronia melanocarpa) so uporabljali že severnoameriški indijanci, tako za prehrano, kot za zdravljenje. Trdoživa rastlina aronije prihaja iz Severne Amerike.

Zaradi kiselkasto trpkega okusa je aronija ob prihodu naseljencev v Ameriko utonila v pozabo. V Evropo je prišla iz vzhodne obale Severne Amerike najprej v Rusijo, nato v skandinavske dežele in nato še v Poljsko in Avstrijo. Ozaveščanje o zdravem prehranjevanju je aroniji dodelilo tudi pravo vrednost. Moč aronije je v temno modri barvi ploda, ki vsebuje največjo koncentracijo flavonoidnih antioksidantov, še več kot borovnice, brusnice ali granatno jabolko.

Vsebnost antocianina in proantocianidina v aroniji je največja izmerjena količina v rastlinah do sedaj !!! Skupna povprečna vsebnost antocianina v aroniji je 1480 mg na 100 g svežih jagod, povprečna koncentracija proantocianidina pa je 664 mg na 100 g. V letu 2007 je Laboratorij za hranila pri ameriškem ministrstvu za kmetijstvo objavil kapaciteto absorbance kisikovih radikalov (ORAC) v izbranih živilih, med katerimi je imela ravno aronija najvišjo vrednost ORAC, 16062 µmol TE na 100 gramov. Ta visoki nivo zavira proces staranja, zaradi česar je aronija zagotovo med najučinkovitejšimi jagodami na svetu.

Po mnenju dr. Iwone Wawer(*1), svetovno znane raziskovalke Aronia-e Melanocarpa-e: "Polifenoli iz aronije lahko igrajo pomembno vlogo pri preprečevanju in nadzoru razvoja raka, saj antioksidanti uravnavajo vse tri faze: začetno, pospeševalno in napredovalno fazo raka ... spojine, ki so prisotne v jagodi aronije, lahko delujejo kot sredstva za razstrupljanje z zmanjšanjem oksidirajoče snovi. Proces staranja in nevrodegeneracije, ki je zelo povezan z oksidativnim stresom, le ta pa z upadom nevronov, lahko zavremo z vnašanjem živil z visoko vsebnostjo flavonoidov."

Iwona Kamila Wawer je profesorica za fizikalno kemijo na Univerzi za medicino v Varšavi. Diplomirala je na Fakulteti za kemijo Univerze v Varšavi, kjer je doktorirala leta 1976. Njena raziskovalna področja so strukturne in molekularne študije interakcij bioaktivnih sestavin. Specializirana je za področje razvoja antioksidativnih dodatkov prehrani.

DOBER VIR - pojem se nanaša na živila, ki vsebujejo vitamine, minerale, beljakovine in vlaknine v količini najmanj 10 % priporočenega dnevnega vnosa PDV/RDA. ODLIČEN VIR - pojem se nanaša na živila, ki vsebujejo vitamine, minerale, beljakovine in vlaknine v količini najmanj 10 % priporočenega dnevnega vnosa PDV/RDA. PDV - Priporočen Dnevni Vnos RDA - Recommended Dietary Allowances

Recepti

Kremasta ohrovtova pomaka z grškim jogurtom

25. 04. 2017

Sestavine (za osem oseb): 2 skodelici grškega jogurta, 2 jedilni žlici lahke majoneze, 1 jedilna žlica medu, 1½ skodelice nasekljanega kodrolistnega ohrovta, ¼ skodelice nasekljane ml [..]

Mogoče vas zanimajo naslednji izdelki

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x