Tale dietna pita je dobra tako topla kot hladna! Narejena je iz graha, krompirja, mlade špinače in svežega sirčka. Je popoln lahek dietni obrok, ki ne redi, vseeno pa vas ne bo pustil lačne.

Čas priprave: 90 minut
Težavnost: enostavno
Število obrokov: 3

SESTAVINE:
Za pito:
- 600 g krompirja
- 1 kg skute z manj maščobe
- 200 g vloženega graha
- 1 mala žlička jedilne sode bikarbone
- 1 mala žlička soli
- ½ male žličke muškatnega oreščka
- 2 veliki žlici gorčice
- ½ male žličke mletega popra
- Pest sveže mlade špinače (opcijsko)
Za po vrhu:
- 1/2 rdeče čebule (opcijsko)
- Pest svežih kalčkov (opcijsko)

PRIPRAVA:
- Pečico ogrej na 180 stopinj C.
- Olupi krompir in ga nareži na manjše kočke. Skuhaj ga do mehkega.
- V skledi zmešaj odcejen kuhan krompir, odcejen grah, skuto, sol, muškatni orešček, poper, sodo in gorčico. Dobro premešaj. Po želji lahko v maso dodaš še pest mlade zelene špinače. Premešaj.
- Okrogel pekač prekrij s peki papirjem in vanj dobro potlači maso za pito. Peci 60 minut.
- Pita naj se dobro ohladi, šele nato jo vzami iz pekača. Razreži na kose. Po želji lahko na hladno pito narežeš še svežo rdečo čebulo in posuješ z nekaj kalčki.

Recept by: Maja Kostanjšek!
BIO izdelki
Iščete zdrave in dobre BIO izdelke? Oglejte si našo spletno trgovino!
Vaš Kalček