Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Sladki muškatni kolački

Po spodnjem receptu lahko pripraviš 10 muffinčkov. Mi je pa ostalo nekaj kreme – lahko bi kolačke prepolovila in jo uporabila še na sredini, ali pa pač bolj radodarno okrasila vrh kolačkov. A za moj oksu je čajna žlička sladke kreme povsem dovolj. Ti pa – presodi sam(a).


Sestavine:

Za kolačke:

300 g pireja muškatne buče*
140 g ajdove moke
1 JŽ cimeta v prahu
4 JŽ stopljenega kokosovega olja (cca. dobrih 55 ml)
4JŽ javorjevega sirupa (cca. dobrih 55 ml)
2čž mlete burbonske vanilije
1čž pecilnega praška
1JŽ jabolčnega kisa (cca. 15 ml)

Za kremo:

1,5 JŽ javorjevega sirupa (cca. 40 ml)
130 kokosovega olja
2 JŽ tahinija (cca. 30 ml/g)
2čž vanilije v prahu


Za okras:

suhi vrtnični popki (moji so seveda užitni, iz ljubljanskega Kalčka, lahko pa tudi nasekljana temna čokolada, pistacija ali kakšni drugi oreščki…)

Priprava:

Za bučni pire pečico segrej na 200 stopinj. Muškatni buči odreži konca, jo vdolžno prepolovi in s pomočjo žlice odstrani semena. Višji pekač napolni z max. 0,5 cm vode in vanjo položi polovici buče s kožo navzgor. Peci cca. 40 minut oziroma dokler se buča povsem ne zmehča. Nato z žlico izdolbi bučno meso ter ga ohladi. Temperaturo pečice znižaj na 165 stopinj.

Buči dodaj stopljeno kokosovo olje, javorjev sirup in jabolčni kis ter nekaj žlic vode. Zmiksaj do gladkega, nato dodaj še preostale (suhe) sestavine in ponovno zmiksaj. Pripravljeno zmes razporedi v modelčke za mufiine, ki si jih pred tem obložil(a) s primernimi papirčki. Peci cca. 15-20 minut oziroma dokler na zobotrebčku, ko ga zapičiš v kolaček, ni sledu zmesi. Kolačke ohladi.

Za kremo z električnim ročnim mešalnikom zmiksaj vse sestavine, tokrat uporabi trdo in ne stopljeno maščobo. Daj v hladilnik. Ko se kolački povsem ohladijo, iz hladilnika vzemi kremo, jo še enkrat zmiksaj z mešalnikom in z njo premaži kolačke. Okrasi jih po svojem okusu.

Recept objavljamo v sodelovanju z blogom za zdravo prehrano Cook Eat And Smile.

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x