Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Sladila – sladkanje ni vedno nezdravo

 

Navadni, beli sladkor, koruzni sirup z visoko vsebnostjo fruktoze in umetna sladila niso prijazni zdravju. Dobre alternative so: ječmenov, koruzni, proseni, ovseni, kamutov in pšenični slad ali sirup, javorjev sirup, sadni zgoščeni ali sveži sirupi iz jabolk, malin, jagod, bezga, sliv ali datljev, melasa, kokosov sladkor in določena nova naravna sladila, na primer yacon in stevia.

Pri proizvodnji naravnih sladil je glavno vodilo, da mora v izdelku ostati kar čim več koristnih hranilnih snovi – mineralov in vitaminov – iz rastline. Organizem take ogljikove hidrate uporabi optimalno, po njihovem zaužitju telo ni izčrpano, utrujeno ali hiperaktivno.

Nekateri v prehodnem obdobju med uživanjem navadnega sladkorja in bolj zdravih alternativ uporabljajo agavin sirup in rjavi sladkor, ki zaradi visoke vsebnosti fruktoze ne spadata med zares zdrava sladila.

Uživanje prečiščenih sladkorjev, sladkorjev z visoko vsebnostjo fruktoze in umetnih sladil negativno vpliva na organizem. Morda je potrebno malce več truda in volje, vsekakor pa je zdravo sladkanje še kako mogoče.

Pokukajte v akcijsko ponudbo sladil v naši spletni trgovini.

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x