Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Sladica Silvesterski poljub

Za 4-6 ljudi
Predpriprava celo noč
Priprava 30 min

Sestavine za testo
160 g datlji (polovico jih rabimo za čokoladno kremo)
100 g indijskih oreščkov
40 g kakav
80 g kokosovo olje
Vanilij v prahu
Ščepec soli
Za vanilijevo kremo:
400 g kokosovega mleka
100 g indijskih oreščkov
100 g agavin sirup
50 g kokosova maščoba
Vanilij v stroku ali prahu
Sol
Limonina lupina 1 bio limone
Za čokoladno kremo:
200 g vanilijeve kreme
70 g datljeve paste
40 g kakava
Cimet
1-2 kakija

Postopek za presno testo
180 g datljev namočimo za vsaj ½ ure, da se zmehčajo. Datlje skupaj z vodo, ki naj pokriva le do polovice vsebine datljev, v blenderju, zmešamo v kremo. V multipraktik z nastavkom S, stresemo indijske oreščke in kakav, zmeljemo na drobno. Nato dodamo še samo 80 g datljeve paste, prav tako tudi vse ostale sestavine za presno testo. Zmešamo v gostljato zmes, ki jo enakomerno razporedimo po dnu kozarčkov.

Postopek za kremi

Vanilijeva krema
Stopimo kokosovo maščobo, ne direktno na ognju, ampak jo postavimo v posodico z vodo, slednjo pa na ogenj. Želimo tekoče stanje. Odpremo pločevinko kokosovega mleka in ga zlijemo v blender. Dodamo še vse ostale sestavine, razen maščobe. Zmešamo oz. zblendamo do kremaste teksture in šele nato dodamo še maščobo. Krema je gotova in jo prelijemo čez presno testo in postavimo v hladilnik za vsaj ½ ure. Polovico ohranimo za čokoladno kremo.

Čokoladna krema
Preostalo vanilijevo kremo dopolnimo z vsemi ostalimi sestavinami za čokoladno kremo in v blenderjo dobro zmešamo. Ko preverimo, da je vanilijeva krema že rahlo trda, čez prelijemo še čokoladno kremo.

Kakijev preliv
Kakijem odstranimo skorjico, kakijevo meso pa zmešamo in žličko ali dve zvrnemo na čokoladno plast. Po vrhu poljubno okrasimo: kokosovi kosmiči, mleti mandeljni, zdrobljena kakavova zrna...

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x