Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Škrlatna koruza

 

Bogata z antioksidatni 

Škrlatno koruzo (špan. maizmorado), ki izvira z visokogorskih območij perujskih Andov, nekdanjega teritorija mogočnega inkovskega kraljestva, so pripadniki kulture Mochica gojili in uživali že pred več kot 2.500 leti.

Najpomembnejše snovi v škrlatni koruzi so antioksidanti antocianini, ki ji dajejo značilno modrovijolično barvo. Organizem iz antocianinov izdeluje protein adiponektin, ki ima funkcijo hormona. V najnovejših raziskavah so znanstveniki ugotovili, da je premajhna količina adiponektina v organizmu odgovorna za prekomerno težo kot tudi za povišan slab holesterol (LDL) in sladkorno bolezen. V večini primerov se vse tri težave pojavljajo sočasno. Suhi ljudje imajo višjo raven adiponektina kot debeli, zato so nekateri ob uživanju iste količine hrane suhi, drugi pa debelejši.

skrlatna-koruza1

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x