Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Škampovi repki s pestom na polenti

Po škampih na polenti,

Kot da si na drugem planetu.

Z omako pesto,

To boste zagotovo jedli zelo pogosto!

Že od samega imena se nam cedijo sline.

Hrana je preprosta, hitra, a nenavadna in neodoljiva!

Za dve osebi

Čas priprave 10 min, čas kuhanja 15 min

Sestavine:


• 2 pakiranja kozic (repki škampov)

• 1 pesto

• 4 žlice oljčnega olja (za kozice)

• Ščepec soli

• 200 g polente

• 700 ml vode

• ½ čajne žličke soli

• 3 jušne žlice oljčnega olja (za polento)

Navodila za pripravo:

Kozice operi in osuši med papirnatimi brisačami.

Med sušenjem naredi polento.

Segrej vodo, kateri si dodal sol in olivno olje.

Dodaj polento in premešaj do želene gostote.

Lonec pokrij s polento in odstavi.

Na majhnem ognju segrej malo oljčnega olja, dodaj kozice in malo soli.

Peci jih približno 3 minute, mešaj in obračaj, da se spečejo na obeh straneh.

Dodaj pesto, vse premešaj in peci z mešanjem približno pol minute.

Takoj postrezi s polento.

Recept by: Vedrana Orlović

Vaš Kalček

BIO proizvodi

Iščete BIO proizvode za ta recept? Pokukajte v našo spletno trgovino!

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x