Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

S čokolado oblite brownie tortice na palčkah (vegansko, presno, brez glutena)

S čokolado oblite brownie tortice na palčkah [vegansko, presno, brez glutena]

 

Sestavine

Brownie tortice:

  • 2 skodelici namočenih orehov
  • 1 skodelica mehkih in razkoščičenih dateljnov
  • ¼ skodelice kakava v prahu
  • ¼ čajne žličke soli
  • ½ čajne žličke vaniljevega ekstrakta
  • 0–2 žlici kokosovega olja (0 žlic – bolj gosta zmes, do 2 žlici – mehka lepljiva masa)
  • 1 čajna žlička lacume v prahu (po želji)

 

Čokoladna glazura:

  • ½ skodelice stopljenega kokosovega olja
  • ½ skodelice kakava v prahu
  • 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
  • 2 žlici javorjevega sirupa
  • 1 žlica kokosovega nektarja
  • 1 čajna žlička lacume v prahu (po želji)
  • 1 čajna žlička soli

 

Pire (možen okus):

  • ½ skodelice jagod

 

Posipi (neobvezno):

  • himalajska ali morska sol
  • goji jagode
  • kokosovi kosmiči

 

Za ta recept potrebujete tudi paličice za lizike.

 

Navodila za pripravo

Brownie tortice

  1. Vse sestavine damo v blender in mešamo toliko časa, da dobimo gladko maso. Če uporabljamo multipraktik, dodamo 2 polni žlici kokosovega olja, da bo masa bolj gladka. Če želimo pripraviti tortice jagodnega okusa, v tem koraku vmešamo tudi jagode.
  2. Maso oblikujemo v kroglice oziroma tortice in jih damo v hladilnik. Pripravimo glazuro.

Čokoladna glazura

  1. V ožjo posodico damo vse sestavine in mešamo toliko časa, da dobimo gladko maso.

Dokončanje tortic

  1. Krožnik ali pekač obložimo s papirjem za peko.
  2. V vsako izmed tortic potisnemo paličico za lizike. Tortice pomočimo v čokolado. Počakamo, da odvečna čokolada odkaplja, preden pustimo, da se usede.
  3. Tortice damo v hladilnik za 3 minute oziroma tako dolgo, dokler čokolada ne postane lepljiva. Tortice ponovno pomočimo v čokolado. To ponavljamo toliko časa, da dobimo želeno debelino čokoladnega sloja.
  4. Tortice na palčkah vzamemo iz hladilnika in jih povaljamo ali posujemo s posipi.
  5. Tako pripravljene tortice ponovno damo v hladilnik in jih vzamemo ven, ko jih želimo pojesti.

Vir: http://www.onegreenplanet.org/vegan-recipe/chocolate-covered-brownie-cake-pops/

Prevedla: Jana Klinkon

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x