Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Rožičevo pecivo

 

Presno!

 

Sestavine in postopek

Osnova1
1 skodelica brazilskih oreščkov
1 skodelica dateljnov

Sestavini zmešamo v mešalniku.

Biskvit
2 skodelici indijskih oreščkov
1 skodelica rožičeve moke
1 skodelica vode
3 jž agave
15 g kokosove maščobe
vanilija

V blenderju najprej fino zmeljemo indijske oreščke, nato dodamo še preostale sestavine (kokosovo maščobo dodamo staljeno) in premešamo, da dobimo gladko maso.

Marinirana jabolka
1 skodelica naribanih jabolk
1 jž agave
1 jž limoninega soka

Naribana jabolka mariniramo v agavi in limoninem soku.

Glazura
40 g kokosove maščobe
30 g kakava v prahu
3 jž agave

V stopljeno kokosovo maščobo vmešamo kakav in agavo.

 

Priprava

Mešanico za osnovo vtisnemo v dno modela (naš je bil velik 18 cm x 28 cm). Marinirana jabolka z žlico rahlo vmešamo v biskvitno maso in mešanico nanesemo na osnovno plast. Tako pripravljeno pecivo postavimo za nekaj časa v hladilnik, nato pa ga enakomerno prelijemo s glazuro in ponovno postavimo v hladilnik, da se glazura strdi in prepojijo okusi.
Recept objavljamo v sodelovanju s portalom www.presno.si.

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x