Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Rolada brez moke s kokosovim jogurtom

Sestavine:

za biskvit…

  • 6 jajc
  • 100 g mletih bučnih semen
  • 75 g brezovega sladkorja

za kremo…

  • 1 velik lonček (375 g) kokosovega jogurta
  • 1 čž burbonske vanilije v prahu
  • 35 ml javorjevega sirupa
  • 45 g mletega brezovega sladkorja

+ mlet brezov sladkor za posip

Postopek

biskvit

Pečico ogrej na 175 stopinj Celzija, pekač obloži s peki papirjem ter ga dobro premaži s (kokosovim) oljem.

Bučna semena zmiksaj v fino mleto moko. Loči rumenjake in beljake. Rumenjake skupaj s sladkorjem stepi v gladko, krmasto zmes. Posebej stepi še beljake. Skozi cedilo v rumenjake stresi bučnično moko in dobro, a nežno premešaj. Postopoma vmešavaj sneg beljakov.

Enakomerno vmešano zmes vlij v pripravljen pekač in peci približno 12 minut.

krema

Med peko pripravi kremo. Gost kokosov jogurt zmešaj z vanilijo, javorjevim sirupom in mletim brezovim sladkorjem. Dobro premešaj.

rolada

Na delovno površino razprosti kuhinjsko krpo. Rolado obrni na glavo tako, da pade na krpo. Biskvit bi se moral že sam ločiti od peki papirja, če se to ne zgodi, pa ga počasi odlepi z dna biskvita. S pomočjo kuhinjske krpe počasi zavij rolado in jo nato odvij. Ko se skoraj povsem ohladi, na biskvit enakomerno namaži pripravljeno kremo (nenamazano pusti le daljšo stranico, da krema po zvijanju ne bo pogledala iz rolade). Rolado ponovno zavij. Prestavi jo v hladilnik.

Pred postrežbo pecivo potresi z mletim sladkorjem, kose rolade pa reži počasi in z nazobčanim nožem. Ponudi s svežim sadjem.

Recept objavljamo v sodelovanju z blogom Cook Eat & Smile.

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x