Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Rezanci s pistacijo, šparglji in gamberi

PESTO OMAKA

Sestavine:

  • 50 g oluščene, neslane pistacije*
  • 10 g rukole
  • 5 g peteršilja
  • malo fino naribane lupinice eko limone
  • cca. 100 ml olivnega olja
  • cca. 50 ml limoninega soka
  • sol (izpustiš, če uporabljaš že slane oreščke!)

+ voda

*neoluščene in neslane pistacije kupujem v Kalčku. Čeprav imam kot prigrizek raje slane, pa so nesladke lahko primerne tako za sladke kot slane recepte.

Postopek:

V zmogljivem mešalniku najprej fino zmiksaš pistacije in sol. Nato dodaš zelišča ter limonino lupinico in ponovno zmiksaš. Postopoma dodajaš še olje in limonin sok in zmiksaš v enakomerno, a dokaj gosto pasto. Poskusiš in po potrebi dopolniš z dodatkom soli, olja ali limone. Pesto hraniš v hladilniku.

Preden ga uporabiš za testenine, ga razredčiš s toliko vode, da dobiš primerno gosto omako. Pri tem pesto in vodo z žlico seveda dobro premešaš.

p.s.: količine za pesto so primerne za več kot eno porcijo testenin. Če vseeno kuhaš le zase, nič zato. Z vodo razredčen pesto lahko uporabiš tudi kot preliv za solate, piko na i različnim jjačnim omletam, kot dodatek kuhanemu ali pečenemu krompirju ali dobremu kosu mesa.

REZANCI S PISTACIJO, ŠPARGLJI IN GAMBERI (za 1 osebo)

Sestavine:

  • 2-3 žlice pesta (razredčenega z vodo -beri zgoraj)
  • 75 g tankih kamutovih rezancev*
  • 10 večjih gamberov
  • limonin sok
  • 6-8 špargljev
  • ščep česna v prahu
  • sol

*uporabiš lahko katerekoli testenine, sama pa sem tokrat skuhala kamutove. Kamut je sicer vrsta pšenice, a telesu veliko bolj prijetnejša od običajne bele moke ter veliko okusnejša! Kamutove testenine ni težko dobiti, sama sem rezance kupila v Kalčku. So odličnega okusa in kljub temu da so rezanci ozki, so dokaj debeli, tako da vanje lahko prijetno zagrizeš. Kamutove testenine lahko nadomestiš s pirinimi ali katerimi drugimi, za brezglutensko jed pa na primer uporabi riževe.

Postopek:

Zamrznjene gambere odtali na sobni temperaturi. S kuhinjskim papirnatim servietom jih popivnaj, dodaj ščep soli ter jih prelij z žlico limoninega soka. Špargljam odreži olesenek spodnji del, ter jih nareži na nekajcentimeterske palčke.

V vreli in soljeni vodi skuhaj testenine. Naj bodo dovolj kuhane, a vseeno nekoliko ‘al dente’ (na zob).

Medtem segrej ponev, dodaj olivno olje in na njem na hitro popeci šparglje. Med peko jih pokapljaj z nekaj kapljicami limone in potresi s ščepcem česna v prahu in soljo. Gaberom odlij sok limone ter jih dodaj špargljem. Popeci jih na obeh straneh, a le toliko časa, da se znebijo videz prozornosti ter dobijo lepo svetlo barvo. Preveč pečeni bodo gumijasti in neokusni. Kuhanim testeninam medtem odlij vodo ter jih dobro premešaj s pistacijino omako.

Krožnik testenin ponudi s pečenimi šparglji in gamberi. Po želji dodaj še žličko ali dve pistacijine omake.

Objavljamo v sodelovanju z blogom Cook Eat And Smile.

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x