Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Kako po kitajski tradicionalni medicini skrbeti za zdravje v času zime

 

Zlati čas regeneracije in mirovanja

regeneracija-prenova-telesa-in-duha1

Do 21.12.14 poizkusite čim več časa preživeti v mirovanju, tako fizičnemu kot psihičnemu. Kot ste opazili je dan sedaj najkrajši, noč pa najdaljša. Narava je vso energijo vsrkala globoko vase. Ravno tako naše telo. Sedaj je srčni utrip počasen, dolg ter globok, kri kroži počasneje. Celotno telo je v regeneraciji. Zato bodite umirjeni, sproščeni in nežni do sebe in vseh ostalih v teh dneh. Ta trenutek ter vse do 21.12. se celotna Či življenjska energija obnavlja, prenavlja, regenerira. Celotno telo, vsaka celica je v prenovi. Če boste v tem času počeli prave stvari, vam zagotavljam, da spomladi ne boste občutili spomladanske utrujenosti. Le ta je namreč pokazatelj, da nismo obnovili naše Či življenjske energije v tem obdobju.

 

Da boste telesu priskočili na pomoč pri regeneraciji vam priporočam da vsak dan večkrat, predvsem pa zvečer izvajate sledeče:

 

Masažo spodnjega dela trebuha (področje pod popkom, jajčniki,...)

segrejte dlani, ter v smeri urinega kazalca toliko časa masirajte to področje, dokler ne boste imeli popolnoma toplih stopal. Če imate večkrat mrzla stopala, je to že pokazatelj, da imate v ledvičkah mraz. Kar pa ni dobro, predvsem v tem času.

 

Masaža ledvičk – korenino hormonskega sistema in našega življenja

zopet segrejte dlani ter ravno tako v smeri urinega kazalca najbolje po golem področju ledvičk 48x zaokrožite po tem področju. Lahko tudi večkrat. Tako boste v vaše telo povabili nežnost, sproščenost, vitalnost, pospešili regeneracijo, ter pregnali stres. To obvezno naredite zvečer pred spanjem še bolje pa med 17 – 19 uro, ko so dejavna ledvička.

 

Čaj regeneracije

Skuhajte si vaš najljubši čaj, ter vanj vmešajte polovičko čajne žličke He ShoWuja. He ShoWu pustite v samem čaju vreti še 5 min, potem čaj odstavite malce počakajte ter počasi popijte vse skupaj. Najbolje je da si tovrsten čaj privoščite zvečer, najbolje pa seveda zopet v času ledvičk med 17 – 19 uro. Če imate tudi Reiši gobo jo dodajte v sam čaj poleg He ShoWuja, ker potencirata drug drugega. Reiši goba v telesu izjemno pospeši celotno regeneracijo tako, da je do meseca februarja zelo priporočljiva. Čaj lahko sladkate z Yacoonom, ter tako poskrbite še za črevesno floro.

 

Še nekaj podrobnosti o He ShoWo-ju

Obnovi ledvica, raztruplja jetra, obnavlja celoten hormonski sistem, nadledvično žlezo, krepi lase, odpravlja osivelost las, pomladi naše reproduktivne organe, ubije vse proste radikale, krepi srčno – žilni sistem, zdravi ekceme, srbečico, ter polepša našo kožo.

 

regeneracija-prenova-telesa-in-duha2

 

 

http://trgovina.kalcek.si/korenina-divja-he-shou-wu-v-prahu-120-g-eternis.html#

 

 

Hrana v tem času

Povečamo vnos kvalitetnih beljakovin ter zdravih maščob, zmanjšamo vnos ogljikovih hidratov zaradi inzulina. Ne izvajamo nikakršnih diet!

 

V tem zlatem obdobju si vzemite malce več časa zase. Privoščite si vpogled vase, prebudite vašo nežnost, povejte ljubljeni osebi, partnerju, svojim otrokom, prijateljem, domačim, da jih imate radi, predvsem pa to povejte večkrat tudi sebi.

 

Uživajte v zimi, snegu, in veliko se smejte :)

 

 

Tiva Svetina

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x